Update articol:

Donald Trump ordonă demiterea directorului Serviciului Secret

https://www.secretservice.gov/about/leadership/#director https://www.secretservice.gov/about/leadership/#director

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a cerut demiterea directorului Serviciului Secret, potrivit televiziunii CNN, preluată de Reuters. Trump i-a dat dispoziţii şefului de personal al Casei Albe, Mick Mulvaney, să îl concedieze pe Randolph Alles, directorul Secret Service, potrivit mai mult surse din administraţie. Una dintre acestea a descris concedierile ca “o curăţare aproape sistematică” a Departamentului pentru Securitate Internă. Şefa acestui departament, Kirstjen Nielsen, a demisionat luni.

Casa Albă a confirmat prin purtătoarea de cuvânt Sarah Sanders că postul lui Alles va fi preluat în mai de James Murray, agent de carieră. Secret Service are ca atribuţii protecţia preşedintelui Statelor Unite şi a altor personalităţi, precum şi anchetarea unor infracţiuni cum ar fi falsificarea banilor şi fraudele bancare.

Un oficial al Casei Albe a declarat pentru CNBC că demiterea lui Alles ar avea legătură cu frustrarea preşedintelui Trump privind  de numărul din ce în ce mai mare de treceri lunare ilegale la frontieră.

În februarie au avut loc aproximativ 76.000 de treceri ilegale de frontieră, conform statisticilor privind serviciile vamale și de protecție a frontierelor din SUA. Cifra pentru luna martie, stabilită astăzi pentru publicare, este de așteptat de unii să fie la fel de mare, în jur de 100.000.

Un alt incident legat de activitatea Secret Service a avut loc acum câteva zile când o femeie asiatică a intrat în clubul Mar-a-Lago al președintelui american Donald Trump, având un dispozitiv cu malware pe calculator. Femeia, Yujing Zhang, în vârstă de 32 de ani, a susținut că a fost trimisă acolo de un bărbat chinez căruia îi vorbea doar printr-o platformă de mesagerie instant. Ea a trecut de cel puțin cinci agenți ai Serviciului Secret și a sosit în zona principală de recepție a Mar-a-Lago. 

Aceasta a spus mai târziu agenţilor Serviciului Secret că a fost acolo să participe la un eveniment de prietenie al Organizației Națiunilor Unite între China și Statele Unite. Evenimentul nu a existat, potrivit plângerii depuse de un agent al Serviciului Secret, semnat de un judecător la Tribunalul Districtual din SUA din Florida.

 Directorul în exerciţiu al Serviciului Secret al SUA, Randolph Tex Alles, a declarat, aseară, că nu a fost demis, descriind schimbarea sa ca parte a unei “tranziţii organizate în cadrul conducerii” Departamentului pentru Securitate Internă, transmite Reuters. “Fără îndoială aţi văzut informaţiile din presă cu privire la «demiterea mea». Vă asigur că nu este cazul şi, de fapt, administraţia a spus în urmă cu câteva săptămâni că sunt de aşteptat tranziţii la conducerea Departamentului pentru Securitate Internă”, a afirmat Alles într-un mesaj adresat agenţilor Serviciului Secret, citat de Agerpres.

“Preşedintele a ordonat o tranziţie organizată la nivelul conducerii acestei agenţii şi intenţionez să respect acest ordin”, a precizat Alles.

 

BVBStiri BVB

TURISM FELIX S.A. (TUFE) (20/09/2021)

Informare Depozitarul Central - operare diminuare capital social - nr. actiuni

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (20/09/2021)

Convocare AGA O & E 28(29).10.2021

JUDETUL TIMIS (TIM28) (20/09/2021)

Plata cupon 42, rambursare rata principal 42 si calcul rata dobanda pentru cuponul 43

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (20/09/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 13 - 17 septembrie 2021