Update articol:

Indicele Dow Jones – în scădere, petrolul – în urcare, de teamă că Rusia ar putea invada în curând Ucraina

Acțiunile au scăzut vineri, iar petrolul s-a tranzacționat în creștere, pe seama faptului că tensiunile crescute dintre Ucraina și Rusia i-au determinat pe investitori să renunțe la active riscante, potrivit CNBC.

Evoluția acțiunilor a rămas în cea mai mare parte stabilă astăzi, până la știrile legate de Ucraina, care i-au determinat pe traderi să renunțe la acțiuni și să cumpere titluri de trezorerie.

Indicele Nasdaq Composite, axat preponderent pe tehnologie, a scăzut cu 2,5%, în timp ce indicele S&P 500 a scăzut cu 1,7%. Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 421 de puncte, sau 1,2%.

Acțiunile au scăzut brusc de după-amiază, după o creștere a prețurilor petrolului, care părea să fie legată de îngrijorările crescânde cu privire la acțiunile militare ale Rusiei împotriva Ucrainei.

Consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, a declarat astăzi, la un briefing la Casa Albă, că există semne de escaladare a situației la granița cu Ucraina și că este posibil ca o invazie să aibă loc în timpul Jocurilor Olimpice, în ciuda speculațiilor că nu va avea loc .

Atât SUA, cât și Marea Britanie au cerut cetățenilor lor să părăsească Ucraina cât mai curând posibil.

Sullivan a menționat că SUA nu este sigură că președintele rus Vladimir Putin a luat decizia finală de a invada Ucraina. Dar „se poate întâmpla în curând”, a spus el.

Ştirile din Ucraina au avut „un pic” de-a face cu vânzările, a spus Art Cashin de la UBS. „Nu cred că se va întâmpla”, a spus Cashin despre o invazie.

Unele acţiuni din industria de apărare au crescut, după ştirile privind Ucraina. Northrop Grumman a sărit cu aproximativ 4%. Lockheed Martin a câștigat mai mult de 2%.

Acţiunile de energie cresc, odată cu prețul petrolului. Diamondback Energy a crescut cu 2,2%, iar Devon Energy a crescut cu 2,6%. Exxon Mobil și ConocoPhillips au câștigat 1,8%, respectiv 1,3%.

Acțiunile companiilor  de călătorii precum companiile aeriene au scăzut brusc. Acțiunile American Airlines au scăzut cu 6%.

Președintele SUA Joe Biden le-ar fi spus celorlalți lideri NATO și UE că SUA consideră că Vladimir Putin a decis să declanșeze invazia în Ucraina, care ar putea avea loc în următoarele zile, potrivit unor surse diplomatice citate de The Guardian și Financial Times.

SUA consideră că Putin a decis să invadeze Ucraina (surse)

Blinken: Invazia rusă a Ucrainei „ar putea începe oricând”

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022