Update articol:

DP WORLD ȘI CDPQ ÎȘI EXTIND PLATFORMA DE INVESTIȚII GLOBALE LA 8,2 MILIARDE DE DOLARI SUA

* Platforma de investiții globale a DP World și CDPQ a fost înființată în 2016
* Platforma și-a realizat obiectivul de investiții de 3,7 miliarde de dolari SUA, investind în 10 terminale portuare și finanțând dezvoltarea portofoliului existent.
* Portofoliul său actual de porturi și terminale cuprinde America de Nord, America Latină și Asia-Pacific
* DP World și CDPQ vor examina posibilitățile de extindere în zonele existente, precum și în zone geografice noi, printr-un nou angajament de 4,5 miliarde de dolari SUA
* Platforma va căuta de asemenea să facă noi investiții în serviciile integrate în sprijinul lanțului de distribuție

DP World, furnizor mondial de soluții pentru infrastructura lanțului de distribuție, și Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ), investitor instituțional mondial, își anunță extiderea investițiilor în porturi și terminale, printr-un nou angajament de 4,5 miliarde de dolari SUA (6 miliarde de dolari canadieni), care va crește valoarea totală a platformei la 8,2 miliarde dolari SUA (10,6 miliarde de dolari canadieni). DP World deține o cotă de 55% din platformă, iar CDPQ deține restul de 45%.

De la lansarea sa în decembrie 2016, platforma a investit în 10 terminale portuare din lume, în diverse stadii ale ciclului de viață al obiectivelor. Platforma extinsă va continua să-și propună să se ocupe de obiective la nivel mondial, dar în mai mare măsură, pentru a-și lărgi amprenta în teritorii georgrafice existente, cât și în noi regiuni, precum Europa și Asia-Pacific. Platforma de investiții își va urmări obiectivele de implementare și diversificare, extinzându-se și la alte sectoare ale lanțului integrat de aprovizionare din domeniul maritim, precum serviciile logistice aferente terminalelor.

Sultan Ahmed Bin Sulayem, Președinte și CEO al Grupului, DP World, a declarat: „Parteneriatul dintre DP World și CDPQ a fost de mare succes și am beneficiat reciproc de competențele fiecăruia. Oportunitatea pentru industria portuară și logistică este semnificativă și perspectivele rămân pozitive, întrucât cererea consumatorilor declanșează mari schimbări ale lanțului de distribuție la nivel mondial. Porturile de cel mai înalt nivel, cu legături bune și lanțuri de distribuție eficiente, vor continua să aibă un rol activ în progresul comerțului global și în cultivarea mediilor de afaceri celor mai apropiate de centrul operațiunilor lor. Alături de CDPQ, un partener statornic cu care împărtășim aceeași viziune pe termen lung, așteptăm cu nerăbdare să ne implicăm în noi investiții ce vor conecta locații internaționale cheie de pe tot globul.”

Emmanuel Jaclot, Vicepreședinte executiv și Director pentru infrastructuri la CDPQ, a declarat: „Pe baza succesului înregistrat la prima noastră colaborare cu partenerul nostru strategic DP Works, lider de mare clasă la nivel mondial în privința terminalelor portuare și maritime, platforma extinsă va căuta să investească în obiective de infrastructură portuare și terminale de înaltă calitate, ce vor ajuta la modelarea viitorului comerțului și logisticii inteligente. Pasul următor al parteneriatului nostru este să ne diversificăm și mai mult aria geografică și să căutăm noi oportunități într-un sector care, chiar și într-o perioadă nemaiîntâlnit de dificilă, este condus de tendințe fundamentale de termen lung.”

În ciuda impactului COVID-19 și schimbărilor din peisajul lanțului de distribuție global, sectorul portuar a demostrat un grad rezonabil de reziliență. Prin recentele investiții strategice în automatizare și tehnologie digitală, DP World și-a consolidat capacitățile logistice, în combinație cu operarea serviciilor sale maritime și cu rețeaua mondială de porturi și terminale, pentru a oferi o serie completă de soluții inteligente pe tot parcursul lanțului de distribuție. Ca atare, DP World este foarte în măsură să facă față dificultăților actuale cu care se confruntă industria și să ofere în continuare soluții inovatoare clienților săi din lumea întreagă.

 

BVBStiri BVB

Sphera Franchise Group (SFG) (09/04/2021)

Raport voluntar privind tranzactiile cu partile afiliate in 2020

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (09/04/2021)

Solicitare a actionarului majoritar privind sedinta AGOA 29.04(04.05).2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (09/04/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGOA 26(27).04.2021

FOND DESCHIS DE INVESTITII ETF TRADEVILLE (TVBETETF) (09/04/2021)

Preluare administrare ETF BET Tradeville de catre SAI Patria Asset Management SA

ELECTROARGES SA (ELGS) (09/04/2021)

Solicitare Completare Ordine de Zi - AGOA 26/27.04.2021