Update articol:

DPD România investește 30.000 de euro în educația copiilor supradotați din România

DPD România investește 30.000 de euro în educația copiilor supradotați din România. Elevi la Romanian Gifted School

Compania de curierat DPD România anunță donarea sumei de 30.000 de euro în sprijinul primei școli din România care pregătește copii cu abilități înalte, potrivit unui comunicat de presă.

Orice leu investit în educație înseamnă o investiție în viitorul României, așa cum ni-l dorim cu toții. Am ales să contribuim la dezvoltarea Romanian Gifted School pentru că țara noastră  are nevoie ca elitele ei să se dezvolte la adevăratul lor potențial și să performeze în România”, a declarat Elena Andrei, director de Marketing DPD România.

Suntem încântate că o companie internațională de talia DPD România apreciază demersul nostru și sperăm să înțeleagă și alte companii din țara noastră marea șansă pe care o reprezintă pentru România copiii cu abilități înalte”, spune Simona Mitrea, Fondator Romanian Gifted School.

Compania precizează: “Deschisă în această toamnă  la București de către Simona Mitrea și Alina Sluser, Romanian Gifted School le oferă condiții adecvate pentru a evolua și a-și atinge potențialul maxim copiilor cu abilități înalte care, altfel, riscă să se piardă în sistemul public de învățământ. Să ne imaginăm cum ar arăta România dacă, peste ani, noua generație de copii cu abilități înalte s-ar dezvolta și ar performa în țară, în toate domeniile importante. De la medicină la educație și de la inginerie la politică.

Copiii cu abilități înalte sunt acei copii capabili de performanțe ridicate în unul sau mai multe domenii, pe care îi numim de obicei genii. Multe țări din lume dezvoltă sisteme educaționale dedicate acestor adevărate valori naționale, unde copiii cu abilități înalte au parte de un mediu adecvat (mentori, dotări, program), astfel încât să își atingă potențialul uriaș – spre binele lor și al societății.

În România există o lege, legea 17/2007 privind educația tinerilor supradotați, capabili de performanță, dar totul rămâne doar pe hârtie. Din cei aproximativ 500.000 de copii cu abilități înalte, cei mai mulți nici nu ajung să fie descoperiți. Nefiind integrați într-un sistem educațional specific nevoilor lor, acești copii riscă să fie marginalizați, iar potențialul lor se irosește. Sau pleacă din țară. România se află în topul țărilor europene care exportă masiv inteligență.

Maider Ilie, exemplu de copil cu abilități înalte

Maider Ilie are 15 ani și este un copil supradotat. Potrivit baterie de test WISC IV, care evaluează coeficientul de inteligență, Maider se află printre cei 2-4% copii gifted din întreaga lume. A avut norocul să fie descoperită și să învețe la Romanian Gifted School, unde sunt înscriși în prezent 42 de copii cu vârste între 4 și 17 ani. Maider poate face față oricărui subiect de discuție, datorită unei culturi generale impresionante. Citește tot ce prinde de la vârsta de 3 ani. A învățat alfabetul singură. Îi place să scrie în limba engleză, îi plac medicina, politica și desenul. Este pasionată de literatura englezească. Atunci când se poate, îi place să meargă la muzee, să călătorească. Îi plac orașele mici, puțin aglomerate, cu arhitectură deosebită. Iubește natura. Nu în ultimul rând, Maider este preocupată de neurologie. I-ar plăcea să devină neurolog sau psihiatru”.

***

DPD România, care face parte din DPDgroup, lider european în livrările rutiere, este activă pe piața locală din 2008, după preluarea Pegasus Courier. Are peste 1.800 de angajați (inclusiv francizele) și peste 15 milioane de colete livrate anual. DPD efectuează livrări la cele mai mici prețuri în toate țările Uniunii Europene.

BVBStiri BVB

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (22/01/2021)

Notificare prag detineri/vot >5%

DEUTSCHE BANK TURBO LONG 0.10/7/7.5 (EBDBKTL29) (22/01/2021)

Notificare Erste Group Bank AG - Certificatul EBDBKTL29 este sold-out

UAMT S.A. (UAM) (22/01/2021)

Hotarari AGA E 22.01.2021