Update articol:
Liviu Dragnea: “Suntem într-un stat parţial mafiot. Statul paralel este o mafie"

Dragnea despre tentativa de asasinare asupra sa: “Cei patru străini au fost plătiţi de un om foarte celebru în lume”

Sursa - Facebook Sursa - Facebook

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, astăzi, că, anul trecut, asupra sa a avut loc o tentativă de asasinare: “Am avut anul trecut o tentativă, în aprilie. (…) Au venit patru străini în România, au fost cazaţi la Athenee Palace, din ceea ce mi s-a spus, şi au stat trei săptămâni aici. Mă rog, am scăpat, dar asta nu înseamnă că mi-am luat pază sau o să-mi iau pază”.

Totodată, chestionat dacă persoanele respective au ajuns în preajma sa, Dragnea a răspuns afirmativ. Întrebat care era planul în acest caz, având în vedere că România nu este “un stat mafiot”, Dragnea a spus: “Ba da. (…) Suntem într-un stat parţial mafiot. Statul paralel este o mafie”.

Liviu Dragnea a precizat că s-au făcut cercetări cu privire la această tentativă. “Ştiu că s-a cercetat, mai departe nu ştiu”. El a mai susţinut că cei patru străini au fost plătiţi de “un om foarte celebru în lume”.

Chestionat dacă se gândeşte la Soros, Dragnea a răspuns: “Nu, nu mă gândesc la el, el se gândeşte la mine. Nu mă gândesc eu la el. (…) Dar nu ştiu dacă aici era asta”.

Dragnea: “Există o fierbere foarte mare în partid”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a mai spus că este foarte posibil ca PSD să înceapă “protestele la poarta” preşedintelui Klaus Iohannis, deoarece “există o fierbere foarte mare în partid”.

“Există o fierbere foarte mare în partid – asta e fierberea, nu scrisorile unor colegi şi colege – că de ce nu începem şi noi protestele la poarta lui Iohannis? Şi este foarte posibil să începem lucrul ăsta. O să avem un Comitet Executiv la sfârşitul lunii şi o să decidem. Nu cu pietre, nu cu foc, nu cu cuţite, nu cu bătut jandarmi – proteste cum am mai făcut. (…) N-am vorbit cu niciun coleg asta, eu vă spun doar ce îmi vine de la colegii din judeţe”.

Atac la servicii: Nimic de la SIE. SRI dă informații președintelui, iar la restul, selectiv

Liviu Dragnea a mai spus, cu referire la mitingul din 10 august, că primește foarte puține informații din partea serviciilor, precizând că nu a primit nimic de la SIE și că SRI dă informațiile în flux normal președintelui, iar “la restul selectiv și dacă e de interes”.

Liviu Dragnea a spus că pe 10 august, atunci când a avut loc mitingul din Piața Victoriei, era la Neptun: “Nu eram pe mașina de apă de jandarmi. Mai spre seară (am început să mă uit -n.r.), recunosc. Nu am stat toată ziua pe televizor. Cred că pe la 20.00 am început să mă uit. Niciuna (avertizări de la SRI – n.r.). Nu, nimic. Nu am primit nimic. SRI dă informațiile în flux normal președintelui. La restul selectiv și dacă e de interes. În mod normal, și eu și Tăriceanu ar trebui să avem același tip și grad de informații. În mod normal, este Guvern, președinte, Parlament. Primesc foarte puține informații. Apropo, nimic de la SIE. Probabil, cred că îi trebuie 2-3 ani să se instaleze (n.r. lui Gabriel Vlase). Dar nu am nevoie să mă sune. Nu, să își facă treaba acolo, să lucreze în interesul României. Nu am nici dubii, nici speranțe. Eu cred că președintele a primit informații de câteva zile informații”.
Liviu Dragnea a precizat că membrii Comisiei de control a activității SRI ar trebui să verifice ce informații a dat Serviciul către ministerul de Interne referitoare la miting și dacă acestea au fost furnizate de către SRI sau au fost cerute de instituția condusă de Carmen Dan. “Cred că domnul Manda ar trebui să lămurească când a dat SRI informații MAI”, a spus  liderul PSD.

Dragnea şi-a reafirmat susținerea pentru Dăncilă

Liviu Dragnea şi-a reafirmat şi susţinerea pentru Viorica Dăncilă. “Eu o susţin pe Viorica Dăncilă din toate punctele de vedere: “Este un premier bun. A început să fie ţintă. Acest guvern nu va pleca pentru că vrea Iohannis. Nu va pleca, pentru că avem o misiune foarte importantă. Toate măsurile pe care noi le adoptăm aduc mai bine pentru români. Să fie foarte clar: nu ne speriem”.

Liviu Dragnea a mai vorbit, la Antena 3, despre ordinele pe care i le dă premierului Viorica Dăncilă. Șeful PSD spune că e normal ceea ce face, pentru că atunci când vede că ceva nu funcționează bine în Guvern, trebuie să îi semnaleze. Ca argument în plus la comportamentul său, Dragnea l-a adus în discuție și pe Călin Popescu Tăriceanu.
”Așa funcționează! Așa funcționeză într-o țară normală. Și domnul Tăriceanu îi spune. Cum să nu îi spui când lucrurile nu merg normal? Susținerea în Parlament e de la noi. În orice țară e așa.”, a anunțat Liviu Dragnea.
“Nu ştiu dacă va fi o remaniere, dar discuţii despre activitatea miniştrilor trebuie să fie. Doamna premier trebuie să ne spună ce trebuie făcut în continuare”, a declarat Dragnea. Liderul PSD a mai precizat că premierul Dăncilă trebuie să aibă iniţiativa în cazul unei remanieri, iar conducerea partidului va aproba sau va respinge propunerile acesteia.
“Doamna prim-ministru trebuie să analizeze cu maximă celeritate schimbarea procedurilor de avizare în ministere. Este inadmisibili ce se întâmplă de atâţia ani de zile”, a mai precizat Liviu Dragnea.
Conducerea Partidului Social Democrat se va reuni, în perioada 31 august – 2 septembrie, la Neptun, iar cu această ocazie ar urma să aibă loc Comitetul Executiv Naţional, în care s-ar putea discuta situaţia Ecaterinei Andronescu. Tot atunci ar urma să se desfăşoare şi o reuniune cu grupurile parlamentare şi cu liderii din organizaţiile judeţene.

Dragnea: “Miniștrii din CSAT au trimis o scrisoare la Palatul Cotroceni prin care au convocat Consiliul Suprem de Apărare a Țării”

Liviu Dragnea a mai anunțat că miniștrii din CSAT au trimis o scrisoare la Palatul Cotroceni prin care au convocat Consiliul Suprem de Apărare a Țării. Totul, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că Secretariatul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării face diligenţele necesare pentru obţinerea acordului individual al membrilor CSAT în vederea emiterii unei hotărâri privind propunerile de rectificare a bugetului de stat al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale pentru anul 2018.
”Iohannis nu lasă nimic fără să blocheze. Acum blochează rectificarea bugetară? De ce? Pentru ca unii să cheltuie în continuarea banii pe care nu i-a cheltuit. Deja la ora la care vorbim scrisoarea a ajuns la Cotroceni. Adică există o treime din membri pentru a convoca CSAT. Eu nu cred că mai trebuie să fie această procedură. Rectificarea avizată de CSAT. Deciziile ministerelor. Totul trebuie să treacă prin CSAT. Nu se mai poate continua așa. O serie de miniștri au semnat pentru convocarea CSAT. Practic au convocat CSAT. Președintele blochează o rectificare bugetară, e inadmisibil”, a spus Liviu Dragnea.
Este o premieră ca Guvernul, prin miniștrii săi din CSAT, să convoace Consiliul.

Liviu Dragnea: “George Maior a conceput și susține proiectul politic al lui Victor Ponta”

Președintele PSD, Liviu Dragnea, susține că actualul ambasador al României în SUA, George Maior, fost director al SRI, este cel care a conceput și susține noul proiect politic al lui Victor Ponta, Pro România: “George Maior nu doar că dă comandă pentru articole în străinătate. Maior este cel care a conceput și participă la proiectul politic ăsta nou, al lui Ponta. Maior nu a ieșit din politică, el și când era la SRI era implicat în politică, în toate partidele, cel mai mult în PSD. Să nu credeți că Maior era o zână și Coldea făcea toate relele, dar acolo e structură militară, nu faci un pas fără aprobarea directorului. Toate acțiunile erau aprobate de Maior, unele dintre ele inițiate chiar de el”.

Liviu Dragnea: “La mine au venit Sebi Ghiță și Gabi Oprea să nu fac scandal în partid”

Liviu Dragnea a fost acuzat, în ultimele luni, de fostul său șef, Victor Ponta, că avea o relație de amiciție cu Kovesi, fosta șefă a DNA, cu care ”își negocia dosarele”. Dragnea a precizat, în această seară, că atunci când Kovesi a fost pusă șefă la DNA în mandatul de premier al lui Victor Ponta, la el au mers Sebastian Ghiță și Gabriel Oprea care l-au rugat să nu facă scandal în PSD: “Am văzut pe domnul Victor Ponta că vorbea despre relația mea cu Kovesi. Ce relație poți să ai cu Kovesi? Eu nu am avut nicio relație cu această doamnă. Victor Ponta a pus-o la DNA, el a negociat cu Băsescu și Udrea. La mine au venit Sebi Ghiță și Gabi Oprea să nu fac scandal în partid. Eu am zis că el trebuie să își asume. Eu nu am avut discuții nici înainte, nici după cu Kovesi. Ea mi-a trimis dosarul imediat în instanță, cel cu Referendumul. Nu am relații cu Kovesi, să fim serioși. Acum fug toți de ea. Păi, bun, să rămână cu ea în brațe, pentru că nu am pus-o eu acolo”.

 Dragnea, iritat de zvonul că Florian Coldea ar fi consilierul său

“Mă enervează foarte tare (zvonul – n.r.). Eu cu omul asta nu am mai vorbit de un an şi jumătate. Mi-a mai zis cineva că am comunica prin Vasile Dâncu. Nu am nevoie să îl am pe Coldea consilier. Eu am un consilier civil. Eu mă consiliez cu oameni din partid. Încerc să mă gândesc de ce se promovează asta. Nu-mi dau seama de ce. Aş folosi nişte expresii mai dure, dar nu mă caracterizează. Nu e adevărat şi mă irită foarte tare. Coldea nu a fost străin de condamnările mele. Nici el, nici Maior. E nu pot să am o relaţie de prietenie cu aceşti doi oameni. Ca să limpezim lucrurile”.

Liviu Dragnea, mesaj pentru Gabriel Vlase: “Nu mi-a dat un telefon”

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că directorul SIE, Gabriel Vlase, nu i-a dat un telefon, după ce a ajuns în funcţie: ”Ce va face în aceea poziție, nu știu. Un om se poate duce cu intenții bune, dar depinde dacă se va lăsa vopsit sau dacă va acționa în interesul României, nu în interesul unui om. Am remarcat doar faptul că nu m-a sunat și poate că îmi doream să primesc mai multe informări de la SIE, însă poate au considerat că nu este nevoie. Programul de guvernare merge înainte și fără informări de la SIE”.

 

 

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/01/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA 15(16).02.2023

ROMCARBON SA (ROCE) (27/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) pentru S2, 2022