Update articol:

Dragu va cere Bpr să clarifice situaţia conducerii plenului din 9 septembrie: Nu putem arunca pisica de colo-colo

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat că va sesiza Birourile permanente reunite pentru a clarifica situaţia conducerii şedinţei comune a Parlamentului din 9 septembrie în care s-a citit moţiunea de cenzură.

Întrebată dacă va face o sesizare către Bpr privind conducerea plenului reunit de către Florin Roman, liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor căruia i se delegaseră atribuţiile de preşedinte al Camerei, Dragu a spus: “Trebuie să vedem abuzul pe care l-a comis şi domnul Roman în acea şedinţă. Colegii dumnealui spun că el a fost cel abuzat, dar nu înseamnă că a fost chiar aşa (…) Da. Vom cere clarificarea situaţiei, în primul rând, şi nu putem lăsa această situaţie aşa, în aer, şi să aruncăm pisica de colo-colo. Suntem oameni responsabili, suntem parlamentari, avem Constituţie pe care trebuie să o respectăm”.

“Eu trebuia să conduc acea şedinţă a plenului reunit. Până pe 9 septembrie au fost 13 şedinţe comune – şapte şedinţe au fost conduse de domnul preşedinte Orban şi şase de mine. (…) Care mai este alternanţa? Argumentul domnului Roman este unul superficial”, a afirmat, marţi, Dragu, la Senat, potrivit Agerpres.

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, pe 9 septembrie, în şedinţă comună pentru prezentarea moţiunii de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR.

La începutul şedinţei, Florin Roman a precizat că şedinţele plenului reunit se conduc alternativ de preşedinţii celor două Camere.

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a solicitat vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor Florin Roman să-i permită preşedintelui Senatului, Anca Dragu, să conducă şedinţa. Roman a închis şedinţa şi a plecat de la tribuna Parlamentului, la presiunea parlamentarilor USR PLUS şi AUR.

După ce Roman a anunţat că închide şedinţa, conducerea a fost preluată de preşedintele Senatului, Anca Dragu.

 

Moşteanu: Cererea PNL de verificare a legalităţii şedinţei în care s-a citit moţiunea de cenzură – chichiţă procedurală

BVB | Știri BVB

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (03/10/2022)

Rompetrol Rafinare investeste in capacitatile de stocare

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26.09-30.09.2022

MedLife S.A. (M) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26 - 30 septembrie 2022

E-mini S&P 500 TURBO LONG 0.01/ 3,350/3,450 (EBSPTL48) (03/10/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 03 si 04 Octombrie 2022

TERAPLAST SA (TRP) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26 septembrie - 30 septembrie 2022