Update articol:

Dragu va cere Bpr să clarifice situaţia conducerii plenului din 9 septembrie: Nu putem arunca pisica de colo-colo

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat că va sesiza Birourile permanente reunite pentru a clarifica situaţia conducerii şedinţei comune a Parlamentului din 9 septembrie în care s-a citit moţiunea de cenzură.

Întrebată dacă va face o sesizare către Bpr privind conducerea plenului reunit de către Florin Roman, liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor căruia i se delegaseră atribuţiile de preşedinte al Camerei, Dragu a spus: “Trebuie să vedem abuzul pe care l-a comis şi domnul Roman în acea şedinţă. Colegii dumnealui spun că el a fost cel abuzat, dar nu înseamnă că a fost chiar aşa (…) Da. Vom cere clarificarea situaţiei, în primul rând, şi nu putem lăsa această situaţie aşa, în aer, şi să aruncăm pisica de colo-colo. Suntem oameni responsabili, suntem parlamentari, avem Constituţie pe care trebuie să o respectăm”.

“Eu trebuia să conduc acea şedinţă a plenului reunit. Până pe 9 septembrie au fost 13 şedinţe comune – şapte şedinţe au fost conduse de domnul preşedinte Orban şi şase de mine. (…) Care mai este alternanţa? Argumentul domnului Roman este unul superficial”, a afirmat, marţi, Dragu, la Senat, potrivit Agerpres.

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, pe 9 septembrie, în şedinţă comună pentru prezentarea moţiunii de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR.

La începutul şedinţei, Florin Roman a precizat că şedinţele plenului reunit se conduc alternativ de preşedinţii celor două Camere.

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a solicitat vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor Florin Roman să-i permită preşedintelui Senatului, Anca Dragu, să conducă şedinţa. Roman a închis şedinţa şi a plecat de la tribuna Parlamentului, la presiunea parlamentarilor USR PLUS şi AUR.

După ce Roman a anunţat că închide şedinţa, conducerea a fost preluată de preşedintele Senatului, Anca Dragu.

 

Moşteanu: Cererea PNL de verificare a legalităţii şedinţei în care s-a citit moţiunea de cenzură – chichiţă procedurală

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (28/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (28/09/2021)

Convocare AGAO 03.11.2021/ 12.11.2021

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (28/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (28/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

TERAPLAST SA (TRP) (28/09/2021)

Vizibilitate crescuta a actiunilor TRP la nivel regional