Update articol:

Drulă: Legea off-shore e legea “săptămâna viitoare” de ani de zile, timp în care gazele rămân neexploatate

catalin drula ministrul transporturilor

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, declară că legea “off-shore” a fost amânată în mod repetat de-a lungul timpului, iar gazele din Marea Neagră au rămas neexploatate.

Din cauza acestor amânări succesive, el supranumeşte proiectul respectiv “legea săptămâna viitoare”.

“În partea de energie avem un dezechilibru între cerere şi ofertă. Trebuie să creştem producţia. Or, cu acest ministru absolut incompetent (…) – domnul Virgil Popescu este ministrul Energiei din 2019 şi nu a fost în stare să dea legea off-shore. (…) Când o să avem un text pe baza căruia să votăm, o să îl analizăm profesionist şi o să avem o poziţie. Problema este că e legea ‘săptămâna viitoare’. ‘Săptămâna viitoare’ era şi în noiembrie 2021 – ne spunea Virgil Popescu. ‘Săptămâna viitoare’ era şi când eram noi în coaliţie şi am cerut să aducă această lege. ‘Săptămâna viitoare’ era şi în 2020. Problema e că e ‘săptămâna viitoare’ de ani de zile, timp în care acele gaze au rămas în Marea Neagră şi noi avem nevoie de acele gaze. Acum vedem că chiar şi cei care vor să opereze o să deschidă un arbitraj împotriva statului român”, a afirmat liderul USR, pentru TVR 1, potrivit Agerpres.

Drulă a subliniat că în domeniul energiei este necesară stabilitatea, astfel încât investitorii să ştie că nu vor avea decizii impredictibile din partea autorităţilor.

“În loc să încurajăm producţia prin predictibilitate a cadrului legislativ – şi legea off-shore este esenţială – în toţi aceşti ani, Virgil Popescu (…) a blocat această lege, a blocat investiţiile în energie, în producţie şi suntem în situaţia în care creşterile de preţuri la energie alimentează inflaţia”, a spus el.

BVB | Știri BVB

DAFORA SA (DAFR) (09/12/2022)

Numire auditor financiar - auditare situatii financiare 2022-2023

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (09/12/2022)

Semnarea unui contract de investitie cu Dataware Consulting SRL

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (09/12/2022)

VAN la data 30 Noiembrie 2022

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (09/12/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (09/12/2022)

Structura actionariat la data de 30 noiembrie 2022