Update articol:

Drulă: Zilele acestea vor fi pentru unii manageri o ocazie de evaluare a capacităţii de a gestiona provocările vremii

catalin drula

Zilele acestea vor fi pentru unii manageri o ocazie de evaluare a capacităţii lor de a gestiona provocările vremii nefavorabile, consideră ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

“Zilele acestea vor fi pentru unii manageri o ocazie de evaluare a capacităţii lor de a gestiona provocările vremii nefavorabile. Nimeni nu poate să vină acum la mine şi să îmi spună că are probleme la contractele privind deszăpezirea, că nu sunt stocuri sau că nu sunt în stare să îşi organizeze personalul”, a avertizat Cătălin Drulă, conform unui comunicat al Ministerului Transporturilor.

Acesta a convocat duminică directorii responsabili din cadrul Comandamentului Central de Iarnă de la nivelul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii pentru a evalua măsurile necesare în zonele afectate de înrăutăţirea condiţiilor meteorologice şi situaţia din teren, având în vedere atenţionarea Cod galben de ninsori emisă de către Administraţia Naţională de Meteorologie.

În acest context, ministrul de resort a subliniat că “nu ne permitem ca echipajele de urgenţă să fie întârziate în intervenţiile lor”, având în vedere criza sanitară reprezentată de epidemia COVID-19 în România.

Totodată, el a solicitat instituţiilor din cadrul Comandamentului Central de Iarnă să comunice permanent cu presa “orice aspect ce ţine de desfăşurarea călătoriilor în siguranţă”, pentru o informare rapidă a publicului.

Responsabilii din fiecare domeniu au prezentat măsurile dispuse, precum şi stocurile de materiale, personalul mobilizat şi utilajele disponibile.

Potrivit comunicatului citat de Agerpres, în cazul CNAIR, în zonele care au intrat sub atenţionarea meteorologică, reprezentanţii DRDP Bucureşti, DRDP Craiova, DRDP Timişoara, DRDP Braşov au precizat că sunt asigurate 831 de utilaje (proprii şi prestatori), 112.211 tone de sare, 16.383 tone de nisip şi 1605,25 tone clorură.

În ceea ce priveşte CFR Infrastructură, comandamentele teritoriale de iarnă ale Regionalelor CF Bucureşti, Craiova şi Timişoara sunt activate pentru următoarea perioadă, în care au fost anunţate fenomene meteo nefavorabile. Dispeceratele vor funcţiona în dispozitive complete, regionalele de cale ferată din sudul ţării fiind dotate cu utilaje de intervenţie, cu care se va acţiona dacă situaţia o impune. De asemenea, personalul feroviar (587 salariaţi) va acţiona, funcţie de evoluţia acestor fenomene meteorologice, cu utilaje speciale de intervenţie, respectiv 10 pluguri pentru deszăpezire. Au fost montate 5700 de parazăpezi.

În cazul transportului feroviar de călători cu operatorul naţional, CFR Călători, au fost luate măsuri pentru ca, în cazul apariţiei unor evenimente care determină oprirea trenurilor pe traseu, să fie asigurate atât transferul călătorilor, împreună cu cei de la CFR Infrastructură, cât şi acordarea de asistenţă. Totodată sunt asigurate locomotive Diesel apte pentru remorcarea trenurilor de călători şi personal pentru deservirea acestora.

Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a traficului pe aeroporturile din ţară sunt pregătite 161 de utilaje de intervenţie şi stocuri de materiale degivrante lichide (441.450 litri) şi solide (364.375 kg).

Totodată, în prezent sunt pregătite pentru intervenţie utilajele necesare pentru spargerea gheţii de pe Dunăre în cazul în care temperaturile scad sub limita îngheţului, se mai arată în comunicat.

Ministrul Cătălin Drulă a subliniat că, în aceste situaţii, toţi cei angrenaţi în asigurarea desfăşurării traficului în condiţii de iarnă trebuie să acţioneze profesionist şi eficient pentru ca toţi călătorii să ajungă la destinaţie în siguranţă.

BVB | Știri BVB

DAFORA SA (DAFR) (09/12/2022)

Numire auditor financiar - auditare situatii financiare 2022-2023

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (09/12/2022)

Semnarea unui contract de investitie cu Dataware Consulting SRL

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (09/12/2022)

VAN la data 30 Noiembrie 2022

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (09/12/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (09/12/2022)

Structura actionariat la data de 30 noiembrie 2022