Update articol:

După moartea unei infirmiere vaccinată cu AstraZeneca, Norvegia nu poate „nici să confirme, nici să excludă” legătura cu vaccinul

vaccin coronavirus, vaccinare, efecte secundare ale vaccinului pixabay.com

Un lucrător din domeniul sănătății din Norvegia a murit din cauza unei hemoragii cerebrale după ce a primit vaccinul anti-Covid AstraZeneca, deși nu a fost stabilită nicio legătură directă cu vaccinul, au declarat luni autoritățile sanitare, citate de presa locală.

Acesta este al doilea astfel de deces în câteva zile în țara nordică, care suspendase utilizarea vaccinului AstraZeneca ca măsură de precauție joia trecută.

Sâmbătă, autoritățile sanitare din Norvegia au declarat că trei angajați din domeniul sănătății au fost spitalizați cu cheaguri de sânge, sângerări și niveluri anormal de scăzute de trombocite în sânge. Toți aveau sub 50 de ani și toți au primit o primă doză de vaccin făcută de grupul farmaceutic anglo-suedez.

Una dintre cele trei, descrisă ca o femeie „în stare bună de sănătate”, a murit duminică după o hemoragie cerebrală, au declarat autoritățile sanitare. Fusese internată joi, la aproximativ o săptămână după ce a primit vaccinul.

“Nu putem nici să confirmăm, nici să excludem că are ceva de-a face cu vaccinul”, a declarat reporterilor un oficial al Agenției Norvegiene pentru Medicamente, Steinar Madsen.

Starea celorlalți doi angajaţi este stabilă.

Un alt lucrător în domeniul sănătății în vârstă de 30 de ani a murit, de asemenea, vineri, în Norvegia, la 10 zile după ce a primit același vaccin. Au fost raportate și alte decese în Europa, în special în Austria și Danemarca.

Agenția Europeană pentru Medicamente investighează în prezent aceste decese pentru a vedea dacă există o legătură cu vaccinul. Vineri, Organizația Mondială a Sănătății a declarat că nu există „nicio indicație de a nu utiliza” vaccinul, în timp ce producătorul a insistat că este sigur.

Potrivit autorităților medicale norvegiene, aproximativ 130.000 de persoane au primit vaccinul în Norvegia înainte ca acesta să fie suspendat.

Printre celelalte țări care au suspendat vaccinul din motive similare se numără Danemarca, Islanda, Bulgaria, Irlanda, Olanda, Franța, Italia și Germania.

Agenția de medicamente din Danemarca – prima țară care a suspendat utilizarea vaccinului joia trecută după ce a raportat un deces post-vaccin – a dezvăluit luni că victima era o femeie de 60 de ani care a avut cheaguri de sânge, niveluri scăzute de trombocite și hemoragii după administrarea vaccinului.

Agenția a spus că a informat persoanele care au primit vaccinul AstraZeneca în ultimele două săptămâni să aibă grijă la simptome precum vânătăi neobișnuite, sângerări și dureri de cap severe sau dureri de stomac.

Aproximativ 150.000 de persoane din Danemarca au primit o doză de vaccin AstraZeneca și 583 două doze.

BVB | Știri BVB

ROMCAB SA (MCAB) (28/03/2023)

Convocare AGAO 27.04.2023

COMCM SA CONSTANTA (CMCM) (28/03/2023)

Convocare AGOA 29/30.04.2023

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (28/03/2023)

Schimbarea Depozitarului activelor

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (28/03/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

UZTEL S.A. (UZT) (28/03/2023)

Procedura insolventei la cererea debitorului