Update articol:

DW: Poliția germană supraveghează două clădiri locuite de români, după ce trei dintre ei au fost depistați pozitiv la testarea pentru coronavirus, dar nu au respectat carantina

Poliția orașului german Hagen a fost chemată să supravegheze două clădiri locuite de 60 cetățeni români, după ce trei dintre ei au fost depistați pozitiv la testarea pentru coronavirus, dar nu au respectat carantina, potrivit Deutsche Welle.

Autoritățile medicale au instituit carantină pentru toate persoanele din cele două imobile cu trei etaje, dar măsura nu a fost respectată, astfel că administrația locală a decis să solicite ajutorul poliției, conform Deutsche Welle. Echipaje ale forțelor de ordine vor fi dislocate acolo 24 de ore din 24, până la 1 mai.

Este vorba despre o comunitate de cetățeni români, a confirmat pentru Deutsche Welle Clara Berwe, purtătoarea de cuvânt a primăriei locale.

Se presupune că în Hagen se află în jur de 4500 de cetățeni români și bulgari. O bună parte dintre aceștia provin din satul gălățean Toflea, comuna Brăhășești. Primăria din Hagen a trimis în România o echipă să documenteze condițiile din localitatea de origine a migranților, ajunși între timp o problemă pentru bugetul de asistență socială a orașului german. Concluzia delegației a fost că în zonă nu există nici un loc de muncă, mai scrie Deutsche Welle.

BVB | Știri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (02/10/2023)

Emisiunea de Obligatiuni din data de 2 octombrie 2023

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (02/10/2023)

Disponibilitate inregistrare teleconferinta rezultate S1 2023

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (SIF5) (02/10/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni la Sinterom S.A.

LION CAPITAL S.A. (LION) (02/10/2023)

Schimbari in conducerea emitentului

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (02/10/2023)

Hotarari AGOA&AGEA din data de 29.09.2023