Update articol:

EG Group achiziționează stațiile de alimentare OMV din Germania, pentru 485 milioane de euro

OMV Tankstelle mit LKW

OMV și EG Group au ajuns la un acord pentru ca EG Group să achiziționeze afacerea stațiilor de alimentare OMV din Germania. Tranzacția face obiectul aprobărilor de reglementare necesare și se preconizează să se încheie în 2021, potrivit unui comunicat OMV.

Prețul de achiziție se ridică la 485 milioane euro. Ca parte a acordului, EG Group își va asuma datorii restante de leasing, rezultând o valoare totală a afacerii de aproximativ 614 milioane euro. Prețul de achiziție este supus ajustării obișnuite a fondului de rulment net și a datoriei nete.

Acordul cuprinde 285 de stații de alimentare din sudul Germaniei, cu accent pe Bavaria și Baden-Württemberg, care au un grad foarte mic de integrare cu rafinăria OMV din Germania, deoarece rafinăria este specializată în producția de produse petrochimice.

„Suntem încântați de nivelul de interes pentru activitatea noastră de stații de alimentare din Germania și că am ajuns la un acord cu EG Group. Acesta marchează un pas suplimentar în programul nostru de dezinvestire de 2 miliarde de euro anunțat anterior și această tranzacție va reduce datoria OMV cu aproximativ jumătate de miliard de euro la momentul închiderii ”, a declarat Rainer Seele, CEO al OMV.

Mohsin Issa CBE și Zuber Issa CBE, cofondatori și co-CEO ai EG Group, au comentat: „Suntem foarte încântați să primim afacerea OMV Deutschland în EG Group. Acest portofoliu atractiv cu operațiuni de vânzare cu amănuntul și servicii de alimentație semnificative este o oportunitate interesantă de a extinde amprenta EG în Germania, o piață europeană cheie unde vedem un potențial semnificativ de creștere pentru Grupul nostru. ”

BVBStiri BVB