Update articol:

„El însuşi nu știa că vor fi duși acolo”. Presa a vorbit cu rudele unui soldat care ar fi fost capturat în Ucraina

Consilierul șefului Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei Anton Gerașcenko a postat pe 24 februarie pe Facebook fotografii cu doi soldați ruși care ar fi fost capturați de armata ucraineană. Canalele TV de stat au numit această informație falsă, potrivit Novaya Gazeta.
Ministerul rus al Apărării nu a comentat încă situația. Cu toate acestea, mass-media a stabilit identitatea unuia dintre tineri – Rafik Rakhmankulov, în vârstă de 19 ani, din Petrovsk, regiunea Saratov.

Postul de televiziune Dozhd a vorbit cu un bărbat care s-a identificat ca fiind tatăl lui Rakhmankulov, iar serviciul rusesc BBC a găsit- o pe Natalya Deineka, o locuitoare de 40 de ani din regiunea Saratov, care susține că fiul ei se află în fotografiile și videoclipurile menționate de ministrul ucrainean.

Potrivit bărbatului cu care Dozhd a vorbit, fiul său a servit în baza unui contract timp de o lună și jumătate şi a aflat că a fost capturat de pe Internet.

Potrivit acestuia, precum și Nataliei Deineka, Rakhmankulov, cei doi băieţi „nu știau că vor fi duși acolo [în Ucraina]”.

„El însuși nu știa că vor fi duși acolo. Au aflat unde sunt  după ce au ajuns acolo ”, a spus Deineka.

Comitetul Mamelor Soldaților a spus că părinții continuă să își caute fiii, care ar fi putut ajunge în războiul din Ucraina. „Legătura cu băieții a fost întreruptă de îndată ce au anunțat o operațiune militară specială”, a spus Svetlana Golub, președintele comitetului de asociație.
Ministerul rus al Apărării nu a comentat informaţiile părții ucrainene despre soldaţii ruşi decedaţi și nici nu spune dacă vreunul dintre militari a fost capturat.

Ministrul Sănătăţii al Ucrainei, Viktor Lyashko, a declarat că 198 de civili ucraineni au murit de la începutul războiului. Trei copii erau printre morți, a spus el; alte 1.115 persoane, inclusiv 33 de copii, au fost răniţi.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)