Update articol:

Elbit va moderniza avioanele IAR-99 ale Forţelor Aeriene Române pentru 27 de milioane de dolari

Firma israeliană Elbit Systems a anunţat luni că a primit un contract în valoare de aproximativ 27 de milioane de dolari de la compania românească Avioane Craiova S.A. pentru modernizarea avioanelor de antrenament IAR-99 Standard, informează PRNewswire.

Conform acestui contract, citat de Agerpres, care se va derula pe o perioadă de patru ani şi include şi sprijin logistic, Elbit va echipa avioanele IAR-99 Standard cu sisteme de avionică avansate şi alte îmbunătăţiri tehnologice care vor ajuta piloţii Forţelor Aeriene Române să opereze avioane de vânătoare avansate precum F-16.

“Suntem încântaţi să oferim în continuare sprijin pentru Forţele Aeriene Române. Acest program de modernizare urmează altor tehnologii livrate de Elbit Systems pentru Forţele Aeriene Române în colaborare cu companiile româneşti, inclusiv diverse modernizări de amploare pentru avioane şi elicoptere”, a declarat directorul general de la Elbit Systems Aerospace, Yoram Shmuely.

Elbit Systems este prezentă în România de peste 27 de ani şi este furnizor al MApN în domeniul forţelor aeriene, terestre, navale şi altele.

Compania a înfiinţat patru unităţi de producţie în România: Elmet Măgurele (producţie şi dezvoltare pentru sisteme terestre), Simultec (simulatoare şi sisteme de antrenament), A/E Electronics (subansamble electronice) şi Elmet (prelucrare avansată de piese) în Bacău.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/01/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA 15(16).02.2023

ROMCARBON SA (ROCE) (27/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) pentru S2, 2022