Update articol:

ELCEN: Avaria produsă la CET București Sud remediată în cursul zilei de astăzi

https://www.elcen.ro https://www.elcen.ro

Electrocentrale București S.A. (ELCEN) informează că în noaptea de vineri spre sâmbătă s-a produs o avarie la instalațiile din cadrul CET București Sud al cărei efect s-a propagat către o parte din echipamentele energetice determinând declanșarea acestora, potrivit unui comunicat de presă.

În comunicat se precizează: “Echipele ELCEN s-au mobilizat imediat și au intervenit prompt pentru limitarea efectelor incidentului produs în cursul nopții. Într-un interval de câteva ore, manevrele executate au permis revenirea la 75% din parametrii de funcționare astfel că, în acest moment, instalațiile și agregatele din CET București Sud se află în curs de revenire la parametrii nominali. Pe parcursul acestei zile, se va reveni la situația normală de dinaintea apariției incidentului.

Atragem din nou atenția asupra stării tehnice grave în care se află rețeaua de termoficare lipsită, în ultimii ani, de reparații majore și de investițiile absolut esențiale în modernizare, ceea ce a determinat creșterea explozivă a pierderilor (așa cum am mai arătat, acestea s-au triplat în doar câțiva ani, din 2016 până în prezent), punând  o presiune uriașă și asupra instalațiilor energetice ale ELCEN.

Dorim să asigurăm locuitorii bucureșteni că echipele de reparații fac toate eforturile astfel încât să depășim în timp util astfel de situații neprevăzute și că facem tot ce este necesar pentru ca disconfortul creat să nu afecteze într-o mare măsură consumatorii racordați la sistemul de termoficare din Capitală”.

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (27/01/2021)

Raport auditor - art. 92 ind. 3 Legea 24/2017 - Tranzactii raportate in S2 2020

ELECTROARGES SA (ELGS) (27/01/2021)

Imposibilitate desfasurare AGOA - 01/02.02.2021