Update articol:

Electrica: Candidatura Ramonei Ungur nu va mai fi luată în calcul pentru a deveni administrator Electrica

Electrica informează acţionarii care au dreptul de a participa și vota în cadrul AGOA Electrica, convocată pentru dată de 28 aprilie 2021, faptul că în procesul de vot, numărare a voturilor cumulate și determinare a candidaților care au întrunit cerințele pentru a deveni administratori ai Electrica, candidatura doamnei Ramona Ungur nu va mai fi luată în calcul.

Electrica face următoarele precizări: 

“În data de 22 aprilie 2021, Consiliul de Administrație al Societății a luat act de renunțarea la calitatea de membru al Consiliului de Administrație a dnei. Ramona Ungur (Raport curent publicat în dată de 22 aprilie 2021 pe BVB – cod IRIS: 44369 și pe LSE – cod RNS: 3733W). Astfel, în data de 22 aprilie 2021, Societatea a fost notificată de dna. Ramona Ungur cu privire la demisia domniei sale cu efect imediat, precum și cu privire la faptul că, începând cu data de 22 aprilie 2021, dna. Ramona Ungur renunţă la drepturile de care beneficiază în calitate de administrator, în baza contractului de mandat și că nu va mai exercita niciun act de administrare.

De asemenea, în data de 23 aprilie 2021, Consiliul de Administrație al Societății a luat act de notificarea suplimentară transmisă de dna. Ramona Ungur prin care aduce la cunoștință Societății că nu mai are calitatea de candidat în cadrul alegerilor pentru membrii Consiliului de Administrație al Electrica din dată de 28 aprilie 2021.

Având în vedere faptul că:

 • potrivit art. 167 alin. 1 din Regulamentul ASF 5/2018 “administratorii în funcție până la dată adunării generale sunt înscriși de drept pe lista candidaților pentru alegerea în noul consiliu de administrație, prin metodă votului cumulativ”;
 • adunarea generală ordinară a acționarilor (AGOA) Electrică convocată pentru dată de 28 aprilie 2021, orele 10:00, are înscrisă pe ordinea de zi alegerea membrilor consiliului de administrație prin metodă votului cumulativ;
 • dna. Ramona Ungur a fost înscrisă pe lista de candidați exclusiv în considerarea calității domniei sale de administrator la data la care lista de candidați a fost disponibilă;
 • raportat la demisia cu efect imediat transmisă de dna. Ramona Ungur, în data de 22 aprilie 2021, coroborat cu notificarea suplimentară transmisă de dna. Ramona Ungur în dată de 23 aprilie 2021 prin care aduce la cunoștință Societății că nu mai are calitatea de candidat în cadrul alegerilor pentru membrii Consiliului de Administrație al Electrică din dată de 28 aprilie 2021, domnia să nu mai îndeplinește cerințele art. 167 alin. 1 și 3 din Regulamentul ASF 5/2018 pentru a fi înscrisă în lista de candidați.

Electrica informează acţionarii care au dreptul de a participa și vota în cadrul AGOA Electrica, convocată pentru dată de 28 aprilie 2021, faptul că în procesul de vot, numărare a voturilor cumulate și determinare a candidaților care au întrunit cerințele pentru a deveni administratori ai Electrica, candidatura doamnei Ramona Ungur nu va mai fi luată în calcul”.

“Electrica (EL) este expusă major riscului de a-i fi anulate toate deciziile Consiliului de Administrație din ultimii trei ani”, a scris, acum două zile, pe Facebook, expertul în energie Gabriel Dumitrașcu, fost șef al privatizărilor din energie. El susține, în postare, că  Bogdan George Iliescu și Ramona Ungur, aleși membri independenți ai Electrica, de fapt, nu ar fi fost independenți, pentru că primul era administrator și la Transgaz, iar cea de-a doua la Oil Teminal, companii controlate de stat.

Anterior acestui comunicat, Electrica a publicat Lista candidatilor propusi pentru a fi votati ca membrii Consiliului de Administratie – punctul 10 de pe agenda AGOA:

 • Dragos Andrei, domiciliat in Bucuresti, Romania, administrator in functie pana la data AGOA, inscris de drept pe lista candidatilor pentru alegerea membrilor Consiliului de Administratie (Conform Regulamentului ASF 5/2018)
 • Iulian Cristian Bosoanca, domiciliat in Drobeta Turnu-Severin, Jud. Medehinti, Romania, administrator in functie pana la data AGOA, inscris de drept pe lista candidatilor pentru alegerea membrilor Consiliului de Administratie (Conform Regulamentului ASF 5/2018)
 • Radu Mircea Florescu, domiciliat in Bucuresti, Romania, administrator in functie pana la data AGOA, inscris de drept pe lista candidatilor pentru alegerea membrilor Consiliului de Administratie (Conform Regulamentului ASF 5/2018)
 • Bogdan-George Iliescu, domiciliat in Bucuresti, Romania, administrator in functie pana la data AGOA, inscris de drept pe lista candidatilor pentru alegerea membrilor Consiliului de Administratie (Conform Regulamentului ASF 5/2018)
 • Gicu Iorga, domiciliat in Giurgiu, jud. Giurgiu, Romania, administrator in functie pana la data AGOA, inscris de drept pe lista candidatilor pentru alegerea membrilor Consiliului de Administratie (Conform Regulamentului ASF 5/2018)
 • Valentin Radu, domiciliat in Bucuresti, Romania, administrator in functie pana la data AGOA, inscris de drept pe lista candidatilor pentru alegerea membrilor Consiliului de Administratie (Conform Regulamentului ASF 5/2018)
 • Ramona Ungur, domiciliata in Bucuresti, Romania, administrator in functie pana la data AGOA, inscrisa de drept pe lista candidatilor pentru alegerea membrilor Consiliului de Administratie (Conform Regulamentului ASF 5/2018)
 • Alexandru Botez, domiciliat in Bucharest, Romania, auto-propus
 • George Cristodorescu, domiciliat in Ulm, Baden-Wurttemberg Land, Germania, propus Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD)
 • Marius-Leonard Gherghina, domiciliat in Bucuresti,Romania, propus FDI Certinvest BET Index, administrat de SAI Certinvest SA
 • Attila Kovacs, domiciliat in Săcele, jud. Brașov, Romania, propus de Alexandru Botez si de David Eduard Antal
 • Adrian-Florin Lotrean, domiciliat in Bucuresti, Romania, propus de Marian Geanta
 • Dragos-Valentin Neacsu, domiciliat in Bucuresti, Romania, auto-propus
 • Ion-Cosmin Petrescu, domiciliat in Bucuresti, Romania, propus de Ministerul Energiei

 

 

 

Gabriel Dumitrașcu susține că Bogdan George Iliescu și Ramona Ungur nu respectau criteriile pentru funcțiile de administratori independeți la Electrica; Bogdan Iliescu îl contrazice, Ramona Ungur a demisionat

BVBStiri BVB

AAGES S.A. (AAG) (05/05/2021)

Alocare actiuni cu titlu gratuit pentru angajatii AAGES

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (05/05/2021)

Raportare detineri peste pragul de 5% din totalul drepturilor de vot

ALRO S.A. (ALR) (05/05/2021)

Notificare depasire prag de 5 %

ELECTROARGES SA (ELGS) (05/05/2021)

Numire Vicepresedinte Consiliu de Administratie - versiune limba Engleza

ALUMIL ROM INDUSTRY S.A. (ALU) (05/05/2021)

Intalnire investitori si analisti in 07 mai 2021