Update articol:

Electrica cumpără o companie de proiect care dezvoltă parcul fotovoltaic „Vulturu”

Electrica cumpără o companie de proiect care dezvoltă parcul fotovoltaic „Vulturu”, potrivit datelor transmise BVB.

Electrica informează actionarii și investitorii asupra faptului că, pe data de 6 iulie 2022, a semnat, în calitate de cumpărător, cu domnii Vlad-Mihai Ungureanu și Tudor-Nicolae Ungureanu, în calitate de vânzători, un contract de vânzare-cumpărare („Contractul”) de părți sociale într-o companie de proiect care are ca obiect principal de activitate producția de energie din surse fotovoltaice.

Contractul privește achiziția a 100% din părțile sociale ale Green Energy Consultancy & Investments S.R.L., deținută integral de vânzători, pentru un preț total estimat de 600.000 EUR. Prețul final se va determina prin ajustarea prețului total estimat în funcție de capacitatea de producție autorizată, pe baza unei formule de calcul stabilite contractual.

Green Energy Consultancy & Investments S.R.L. dezvoltă proiectul fotovoltaic „Vulturu” cu o capacitate instalată de 12 MWp DC (putere peak la nivelul panourilor) și 9,75 MW AC (putere evacuabilă în rețea), situat în zona comunei Vulturu, județul Vrancea. Contractul prevede achiziționarea în perioada următoare semnării contractului de vanzare cumparare de către Electrica a părților sociale ale companiei și plata prețului aferent în două etape, structurate în funcție de stadiul de dezvoltare a proiectului și de îndeplinirea unor condiții suspensive.

Tranzacția vizată se încadrează în strategia Grupului Electrica stabilită pentru perioada 2019-2023, în care se are în vedere și extinderea pe lanțul valoric al energiei electrice, în special în zona de producție a energiei electrice din surse regenerabile.

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (17/08/2022)

Publicarea numarului total al actiunilor emise si al drepturilor de vot asociate

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (17/08/2022)

Inceperea primei etape a programului de rascumparare actiuni proprii

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (17/08/2022)

Incetarea temporara activitate platforma Borzesti

SOCEP S.A. (SOCP) (17/08/2022)

Convocare AGA O & E 27/28.09.2022