Conducerea “Electrificare CFR” s-a întâlnit, recent, cu reprezentații Complexului Energetic Oltenia SA având ca scop continuarea colaborarii între cele două companii referitor la achiziţia de energie electrică pentru obţinerea unor condiţii competitive în favoarea clienţilor finali, potrivit oficialilor companiei “Electrificare CFR”.
Referitor la achiziţionarea de energie, directorul general al Electrificare CFR ne-a spus: “Pentru achiziția de energie electrică se folosesc platformele OPCOM, Piața Contractelor de Energie Electrică, Piața Zilei Următoare și Piața de Echilibrare. Prețul oferit este corect adaptat condițiilor de piață, permițând OTF să desfășoare o activitate eficientă”.
În această perioadă dificilă pentru întregul sistem feroviar, SC Electrificare CFR SA a luat toate măsurile necesare pentru asigurarea alimentării cu energie electrică și evitarea întreruperii serviciilor sau lipsei alimentării cu energie electrică, ne-a mai declarat Ovidiu Alexei, directorul general al SC Electrificare CFR SA.
S.C.”Electrificare CFR” este o filială a Companiei Naţionale de Căi Ferate „CFR”-S.A., având ca scop asigurarea bunei funcţionări a infrastructurii de electrificare a CNCF”CFR”-S.A. şi a patrimoniului propriu, prin asigurarea de servicii specifice de electrificare, reglementări şi certificări in domeniul instalaţiilor de electrificare pentru CNCF”CFR”-S.A.
Potrivit termene.ro, S.C.”Electrificare CFR” avea în 2019 2270 de angajaţi, o cifră de afaceri de 426 milioane de lei, o pierdere de 10,3 milioane de lei şi datorii de 96,2 milioane de lei.
Directorul general al Electrificare CFR spune că, datorită gestionării eficiente, au fost evitate reducerile de personal în această perioadă de pendemie.
Potrivit lui Ovidiu Alexei, procesele de digitalizare aplicate la nivel național reprezintă o prioritate și pentru Electrificare CFR SĂ, această reprezentând un mijloc de baza în vederea optimizării proceselor, relaționării cu clienți și furnizori și implicit de reducerea costurilor operaționale.
Ca proiecte de viitor, prin planul de management aplicat, conducerea companiei are că țintă eliminarea pierderilor, accesarea de fonduri europene și funcționarea societății în condiții optime fără a afecta activitatea feroviară și siguranță circulației la nivel național.