Update articol:

Electrogrup a finalizat modernizarea staţiei de energie electrică din Însurăţei, Brăila

Adrian Florea, CEO Electrogrup Adrian Florea, CEO Electrogrup

Electrogrup, companie membră a grupului E-INFRA, a finalizat modernizarea staţiei de energie electrică din Însurăţei, judeţul Brăila, un proiect în valoare de 8,1 milioane de lei, al cărui beneficiar este SDEE Muntenia Nord, a anunţat miercuri compania, potrivit Agerpres.

Proiectul, desfăşurat pe parcursul ultimilor doi ani, reprezintă a 23-a staţie modernizată de Electrogrup pe teritoriul României.

“Echipele noastre au lucrat susţinut, pe parcursul ultimilor doi ani, la reabilitarea unul nod esenţial de energie electrică pentru sud-estul României. De acum, infrastructura modernă din Staţia Însurăţei poate susţine dezvoltările consumatorilor din regiune, cu noi echipamente, tehnologii actuale şi un plus de siguranţă. Avem speranţa că, în următori ani, toate staţiile principale din ţară vor ajunge la acest nivel. Cum derulăm activităţi şi avem o vizibilitate extinsă în toate domeniile critice de infrastructură, observăm că România se află într-un moment în care proiectele de modernizare sunt la fel de importante ca şi cele de construcţie. Consumul creşte, atât în energie cât şi în telecom, şi infrastructura trebuie să îşi crească, la rândul său, capacitatea. Vestea bună este că, spre deosebire de alte domenii, avem în România know-how-ul şi dotările necesare pentru a ne putea mobiliza pe proiecte extinse”, a declarat Adrian Florea, CEO Electrogrup.

Retehnologizarea staţiei de transformare a constat în înlocuirea echipamentelor de 110 kV, a echipamentelor de 20 kV, a dulapurilor de protecţie şi comandă şi a echipamentelor de servicii interne. Mai mult, au fost implementate sisteme de supraveghere video, antiefracţie şi de detectare şi alarmare în caz de incendiu şi au fost modernizate şi clădirile, la interior şi exterior, precum şi întregul teren al staţiei.

Prin această retehnologizare, staţia asigură alimentarea cu energie electrică a clienţilor finali în cele mai sigure condiţii, dar şi a staţiilor de pompare pentru irigaţii din zona Brăilei şi evacuarea energiei produse de Parcul Eolian Însurăţei în sistemul energetic naţional.

Electrogrup SA face parte E-INFRA, grup de cinci companii active în domeniul infrastructurii de energie şi telecomunicaţii, alături de Netcity Telecom SRL, Direct One SA, Nova Power & Gas SRL şi WESEE SRL, care reunesc, în prezent, peste 600 de angajaţi şi generează o cifră de afaceri consolidată anuală de peste 100 milioane de euro.

BVB | Știri BVB

BRK Argint Turbo Short 23 (BKSLVTS4) (02/12/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 02 si 05 Decembrie 2022

BRK Dow Turbo Short 34350 (BKDOWTSD8) (02/12/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 02 si 05 Decembrie 2022

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/12/2022)

Semnare Memorandum de Intelegere privind Coridorul Vertical