Update articol:

Elevi, părinţii şi profesori protestează împotriva relocării Liceului Şincai; ministrul Educaţiei şi primarul sectorului 4 -prezenţi la liceu (video)

Elevi şi părinţi şi profesori de la Liceul Şincai protestează acum împotriva relocării liceului.

La liceu a venit şi ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu. Acesta a spus: “Constat o stare de îngrijorare firească din partea dumneavoastră. Am înţeles că există o problemă. Daca nu înţelegeam, nu eram aici”.

Ministrul a spus că nu va fi nici o relocare în timpul acestui an şcolar: “Elevii vor avea şansa să se pregătească în continuare pentru bacalaureat. Nu va fi nicio relocare în timpul acestui an şcolar! Am discutat cu toate părţile deja”.

Este prezent  şi primarul sectorului 4, Daniel Băluţă: “Realitatea este că această clădire are risc seismic 2 şi nu are autorizaţie ISU. Este foarte important ca fiecare dintre noi să trăiască în condiţii de siguranţă”.

 

 

 

Primăria Sectorului 4 a înregistrat în instanță o cerere de evacuare – ordonanță președințială – a Colegiului Național „Gheorghe Șincai”, după ce în trecut a solicitat relocarea pentru realizarea de lucrări de consolidare, relocare refuzată de Consiliul de Administrație.

Judecătoria Sectorului 4 urmează să discute solicitarea într-o ședință programată pe 16 februarie. Înregistrarea solicitării primăriei condusă de Daniel Băluță a fost facută joi, 4 februarie.

Mai mulți părinți ai elevilor de la Colegiul Național Gheorghe Șincai din Sectorul 4 al Capitalei au transmis, recent, mai multor instituții, printre care Ministerului Educației și Președintelui României, o petiție împotriva relocării elevilor și profesorilor, așa cum dorește primăria Sectorului 4, în vederea realizării unor lucrări de „consolidare”. 

Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic a precizat că nu deține informații privind încadrarea în vreo clasă de risc seismic a imobilului Colegiului Național Gheorghe Șincai, situat în Calea Șerban Vodă nr. 167, sector 4, București.

 

 

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (17/09/2021)

Functionarea Unitatii 1 la putere redusa

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 20 si 21 Septembrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Suspendare tranzactionare - 16:36 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera