Update articol:

Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor – adoptată

palatul parlamentului

Plenul Parlamentului a adoptat, miercuri, abrogarea pensiilor speciale ale senatorilor şi deputaţilor.

 

S-au înregistrat 357 de voturi pentru.

Un număr de 30 de parlamentari nu au votat.

PNL a scris pe Facebook:

“Pensiile speciale pentru parlamentari au fost anulate! Angajamentul #PNL a fost îndeplinit azi la votul din plenul Parlamentului. Continuăm cu îndreptarea legilor strâmbe adoptate ani la rândul de PSD, pentru acordarea de privilegii și beneficii preferențiale.

❗ Pensiile parlamentarilor au fost introduse de PSD în 2015, iar orice tentativă a noastră de a le elimina s-a lovit de majoritatea nocivă PSD-istă din legislatura trecută.
❗ PNL a fost singura forță politică care a votat împotriva introducerii pensiilor speciale. Încă de anul trecut, am depus un proiect de lege pentru desființarea pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor, care a fost blocat, intenționat, de actuala conducere a PSD.
❗ Dacă PSD ar fi deținut majoritatea parlamentară și acum ar fi luptat cu toate puterile pentru menținerea pensiilor speciale, contrar discursului duplicitar pe care îl afișează astăzi.
❗ Prin votul românilor s-a făcut dreptate! Noua majoritate de dreapta din Parlament a reușit să elimine aceste pensii. Respectăm, astfel, voința cetățenilor care ne-au dat votul de încredere, la alegerile parlamentare.”

Senatoarea independentă Diana Șoșoacă și deputatul PNL Florin Roman au declarat  că proiectul riscă să pice la CCR pentru că legea nu se aplică retroactiv și chiar dacă nu s-ar aplica retroactiv, foștii parlamentari care primesc acum pensii speciale vor rămâne cu plățile neatinse.

BVBStiri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (30/07/2021)

Rezultate teste stress 2021

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (30/07/2021)

Raport Auditor conform art. 92 ind. 3 Legea 24/2017- Sem. I 2021

VRANCART SA (VNC) (30/07/2021)

Raport auditor - art. 92 ind. 3 Legea 24/2017 - Tranzactii raportate in S1 2021