Update articol:

Elon Musk a încheiat luni un acord de cumpărare a Twitter pentru 44 de miliarde de dolari în numerar; „Sper ca și cei mai duri critici ai mei să rămână pe Twitter, pentru că asta înseamnă libertatea de exprimare”

  • Consiliul de administrație Twitter a acceptat luni un acord de cumpărare de 44 de miliarde de dolari de la CEO-ul Tesla, Elon Musk. Dar puține detalii suplimentare sunt cunoscute, lăsând utilizatorii și angajații nesiguri cu privire la ceea ce le rezervă viitorul.

  • CEO-ul Tesla a spus puțin despre modul în care intenționează să îmbunătățească Twitter.

  • Nu este clar cine va conduce compania sub conducerea lui Musk sau ce urmează pentru forța de muncă a companiei, potrivit CNBC

 

Miliardarul Elon Musk a încheiat luni un acord de cumpărare a Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, în numerar, într-o tranzacţie care va transfera controlul asupra platformei de socializare populată de milioane de utilizatori şi lideri globali către cel mai bogat om din lume, transmite Reuters.

Dincolo de asta, se știe puține despre ce intenționează să facă cea mai bogată persoană din lume cu platforma sa preferată de socializare, potrivit CNBC.

Acordul reprezintă un moment crucial pentru compania cu o istorie de 16 ani, care a devenit una dintre cele mai influente pieţe publice din lume şi care acum se confruntă cu o serie de probleme.

Conform condițiilor acordului, Musk plătește 54,20 USD per acțiune în numerar pentru Twitter. Anunțul a încheiat o saga de o săptămână, începută de Musk când a anunțat că vrea să cumpere compania la acel preț, pe care l-a numit „cea mai bună și finală ofertă”.

Discuţiile despre acest acord, care săptămâna trecută părea incert s-au accelerat în weekend, după ce Musk i-a atras pe acţionarii Twitter cu detalii de finanţare a ofertei sale. Sub presiune, Twitter a început să negocieze cu Musk pentru a vinde compania la preţul propus de 54,20 dolari pe acţiune.

”Libertatea de exprimare este piatra de temelie a unei democraţii funcţionale, iar Twitter este piaţa digitală în care sunt dezbătute chestiuni vitale pentru viitorul umanităţii”, a spus Musk într-un comunicat.

Cotaţia acţiunilor Twitter a crescut cu aproximativ 6% în urma informaţiei referitoare la acord.

”De asemenea, vreau să fac Twitter mai bună ca niciodată, îmbunătăţind produsul cu noi funcţii, făcând algoritmii open source pentru a creşte încrederea, învingând roboţii de spam şi autentificând toţi oamenii. Twitter are un potenţial extraordinar – aştept cu nerăbdare să lucrez cu compania şi comunitatea de utilizatori pentru a-l debloca”,a mai afirmat Musk.

Ce înseamnă Musk prin libertatea de exprimare? Într-un tweet de luni, el a scris: „Sper ca și cei mai duri critici ai mei să rămână pe Twitter, pentru că asta înseamnă libertatea de exprimare”.

Tranzacţia, care a fost aprobată în unanimitate de consiliul de administraţie al Twitter, este de aşteptat să se încheie în 2022, sub rezerva aprobării acţionarilor Twitter, primirii aprobărilor de reglementare aplicabile şi îndeplinirii altor condiţii obişnuite pentru închiderea unei tranzacţii.

În declarația de luni, Twitter a spus că Musk oferă aproximativ 21 de miliarde de dolari și și-a asigurat o finanțare de 25,5 miliarde de dolari din datorii.

Twitter intenţionează să publice rezultatele financiare ale primului trimestru al anului fiscal 2022 înainte de deschiderea pieţei pe 28 aprilie 2022.

Cine va conduce compania?

Una dintre cele mai mari întrebări cu care se confruntă Twitter este pe  cine va numi Musk ca nou CEO.

Actualul CEO, Parag Agrawal, a condus compania timp de doar cinci luni, după ce i-a succedat cofondatorului Jack Dorsey. Agrawal a fost forțat rapid să facă față unui Musk agresiv, care a câștigat aproximativ 9% din acțiuni și a acceptat pentru scurt timp să se alăture consiliului.

Apoi, Musk a renunțat la acel acord și a ales, în schimb, să vrea întreaga companie.

 

Cât de mult control va exercita Musk?

Twitter a spus că compania este achiziționată de „o entitate deținută în totalitate de Elon Musk”. Asta nu spune nimic despre cât de mult control va exercita mega-miliardarul.

Musk este în prezent CEO al Tesla, care are o capitalizare de piață de 1 trilion de dolari, și al SpaceX, care este evaluat pe piața privată la 100 de miliarde de dolari. De asemenea, are start-up-urile sale Neuralink și The Boring Company.

Va adopta abordarea lui Jeff Bezos cu Washington Post și va permite unei echipe de management independentă să conducă operațiunile, potrivit CNBC? Sau își va exercita drepturile de proprietar? Răspunsul va ajuta în mare măsură să știi la ce să te aștepți de la moderarea conținutului și dacă mulți oameni care au fost excluși de pe rețea se vor întoarce în curând.

Acțiunile Twitter au crescut cu 3%, pe baza informațiilor că oferta lui Elon Musk ar putea fi acceptată astăzi

 

 

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (02/10/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 25-29.09.2023

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (02/10/2023)

Rascumparare actiuni proprii perioada 25-29.09.2023

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (29/09/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017(R) 05.05.2023_29.09.2023