Update articol:

Elon Musk a prezentat porcul cu cip implantat în creier; Neuralink vrea să trateze afecțiuni neuronale la oameni cu ajutorul inteligenței artificiale (video)

Potrivit lui Musk, Gertrude are implantul de mărimea unei monede, inserat chirurgical  de aproximativ două luni, cu scopul de a măsura răspunsul la diverși stimuli. Potrivit lui Musk, Gertrude are implantul de mărimea unei monede, inserat chirurgical  de aproximativ două luni, cu scopul de a măsura răspunsul la diverși stimuli.

* Musk a spus că Neuralink poate ajuta la combaterea orbirii, pierderii memoriei, insomniei și a altor afecțiuni medicale.

Neuralink, compania deţinută de Elon Musk, a realizat vineri o demonstrație live a tehnologiei sale, prezentând un dispozitiv fără fir, de dimensiunea unei monede.

CEO-ul Tesla și SpaceX a adus trei porci, care aveau diferite niveluri de interes în cooperare. În cele din urmă, publicului i s-au arătat semnale neuronale în timp real de la unul dintre porci, pe care Musk a numit-o Gertrude. Potrivit lui Musk, Gertrude are implantul de mărimea unei monede, inserat chirurgical  de aproximativ două luni, cu scopul de a măsura răspunsul la diverși stimuli.

 

Musk a spus că implantul le permite cercetătorilor să prognozeze reacțiile porcului în funcție de activitățile acestuia, fiind primul pas spre înțelegerea modului în care apar diferite afecțiuni ale creierului. Musk a descris-o vineri drept „ca un Fitbit în craniul tău.”

Aceasta a fost una dintre primele demonstrații ale companiei despre tehnologia în acțiune, fiind un prim pas spre tratarea unor afecțiuni neuronale la oameni cu ajutorul inteligenței artificiale.

. În iulie 2019, el a spus că speră să aibă un implant la un pacient uman până la sfârșitul anului 2020.

Oficialii Neuralink, un start-up lansat în 2016 și finanțat în principal de Musk, au declarat că proiectează „fire” minuscule, de 10 ori mai subțiri decât un fir de păr uman, cu scopul de a trata leziunile cerebrale și traumatismele.

Oficialii companiei Neuralink au anunțat că au primit toate aprobările necesare pentru realizarea experimentului care are scopul de a citi și stimula activitatea creierului.

Musk a făcut câteva afirmații extrem de ambițioase cu privire la potențialul tehnologiei.

Instalarea unui cip pentru a înlocui o mică porțiune a craniului uman, de exemplu, ar putea restabili funcția membrelor, ar putea îmbunătăți mișcarea umană, ar rezolva probleme cu vederea și auzul și ar putea ajuta la boli precum Parkinson, susține compania. La prezentarea de vineri, Musk a enumerat o serie de afecțiuni diferite pe care Neuralink este concentrată în prezent, inclusiv pierderea memoriei, orbirea și paralizia.

El a spus că procesul de „obținere a unei legături” nu va necesita anestezie generală și speră că un robot va „efectua întreaga intervenție chirurgicală” în aproximativ o oră. Musk a spus că persoanele care primesc dispozitivul Neuralink rămân cu o cicatrice mică după ce electrozii sunt introduși în creier. 

După cum îi spune și numele, rolurile activităților neuronale sunt foarte importante pentru tehnologia Neuralink, scrie CNBC. Obiectivul pe termen lung al grupului de a obține o simbioză umană cu inteligență artificială (AI) începe prin conectarea electrozilor în întregul creier și citirea în masă a semnalelor de neuroni. Adunarea unor cantități uriașe de date din semnale ar putea în cele din urmă să învețe software-ul lui Neuralink cum creierul le folosește pentru a comunica cu restul corpului, ducând în cele din urmă la o anumită cantitate de replicare și direcție.

Chad Bouton, vicepreședinte al ingineriei avansate la Institutele Feinstein pentru Cercetări Medicale, a declarat la CNBC că există probleme de siguranță cu orice fel de tehnologie invazivă, inclusiv posibile infecții cu orice implant. “Nu este banal”, a spus el prin telefon.

Bouton speră că grupul lui Musk se va concentra, cel puțin inițial, asupra persoanelor cu cea mai mare nevoie de această tehnologie, inclusiv a persoanelor cu dizabilități severe. Pentru persoanele cu afecțiuni precum ALS, o boală progresivă a sistemului nervos care afectează celulele nervoase din creier și măduva spinării, o astfel de tehnologie poate deschide noi modalități de deplasare şi vorbire. El a mai spus că acest tip de tehnologie probabil nu va fi utilizată în masă cel puţin un deceniu.

„Vor fi probleme etice și de siguranță la care va trebui să se mai lucreze o lungă perioadă de timp, trebuie să aveți o nevoie medicală reală pentru a accesa această tehnologie”, a spus el.

Matthew MacDougall, șeful departamentului de chirurgie al companiei Neuralink, a declarat că își dorește lansarea unor studii clinice pe un mic număr de pacienți umani pentru a încerca tratarea unor afecțiuni precum paralizia și paraplegia, fără a da însă un orizont de timp pentru acest nou pas.

 

 

 

 

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative