Update articol:

Elon Musk a stârnit o furtună online, dansând pe scenă la lansarea programului SUV Tesla în China (vezi video)

Elon Musk a stârnit o furtună online dansând, marţi, pe scenă, la lansarea programului SUV Model Y  Tesla (TSLA.O), modelul de vehicule utilitare sportive electrice, în noua sa fabrică din Shanghai, unde compania a livrat publicului primele mașini construite în afara Statelor Unite, potrivit Reuters. 

Acţiunile Tesla au crescut cu peste 16% în urma prezentării şi au depăşit 468 de dolari pe unitate, transmite Reuters.

Fabrica Tesla Inc, de 2 miliarde de dolari, a început să livreze mașini în doar 357 de zile de la începerea producţiei, un record pentru producătorii auto mondiali din China. Primii 10 clienți și-au primit marți maşinile Model 3 fabricate în China.

Elon Musk a dansat cu entuziasm pe scenă la eveniment, apoi și-a dezbrăcat sacoul și l-a aruncat deoparte pentru a dezvălui un tricou cu un desen animat al fabricii. Într-un tweet, Musk a etichetat video-ul cu ”NSFW – not safe for work” (nu este sigur pentru muncă).

 

El a prezis că „în cele din urmă, modelul Tesla Y va avea mai multă cerere decât probabil toate celelalte mașini Tesla combinate”, vocea sa fiind plină de emoţie în timp ce vorbea despre progresele fabricii din Shanghai.

Tweet-ul cu dansul lui Musk a fost vizualizat de 2,5 milioane de ori şi a atras comparaţii neplăcute cu filmele din Silicon Valley ale șefilor Microsoft Bill Gates și Steve Ballmer care dansau incomod la lansarea Windows din anii 1990. 

”Recunoaşte Elon, ai făcut-o pentru meme”, a scris pe Twitter un utilizator. Un altul a scris: ”Văd că ai învăţat mişcările de dans de la şcoala tatălui”, a scris un alt utilizator.

”Încer doar să îmi cresc numărul de urmăritori pe pornhub…”, a răspuns miliardarul.

La ceremonie au participat primarul din Shanghai, Ying Yong, şi alţi oficiali guvernamentali. 

Directorii Tesla nu au oferit, în schimb, detalii legate de progresul proiectului SUV-ului Model Y fabricat în China. Un reprezentant al Tesla a refuzat să comenteze.

Acţiunile Tesla, care au crescut cu circa 10% de la începutul acestui an, sunt tranzacţionate aproape de un maxim record, după ce compania a depăşit estimările de pe Wall Street legate de livrările de vehicule în trimestrul patru.

Informaţiile pozitive venite de la fabrica din China au dus la creşterea acţiunilor furnizorilor Tesla. Astfel, acţiunile Tianjin Motor Dies au urcat cu circa 28% în 2020, iar cele ale VT Industrial Technology cu aproape 6%.

Construcția primei fabrici Tesla în afara Statelor Unite a început în ianuarie 2019, iar producția a început în octombrie. Fabrica a început cu o capacitate de producție de 150.000 de automobile Model 3 și Tesla își propune să ajungă la 250.000 de vehicule pe an, inclusiv Modelul Y.

 

BVB | Știri BVB

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (18/08/2022)

Hotarare AGA E din data de 18 august 2022

VES SA (VESY) (18/08/2022)

Inregistrarea noii structuri a Directoratului in Registrul Comertului

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (18/08/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (18/08/2022)

Hotarari AGA E 18.08.2022