Update articol:

Elon Musk, dat în judecată pentru fraudă, de către SEC

Sursa Facebook
  • Stephanie Avakian, Co-Director la SEC, a declarat: “Să ai grijă să oferi informații adevărate și corecte este printre cele mai importante obligații ale unui CEO. Acest standard se aplică în egală măsură comunicărilor făcute pe social media sau în alte forme netradiționale”.

The Securities and Exchange Commission (SEC – Comisia de supraveghere a pieței de capital din SUA) l-a dat în judecată pe Elon Musk, CEO și președinte al Tesla, pentru fraudă legată de acțiuni, pentru o serie de tweet-uri false și înșelătoare despre o potențială tranzacție de a delista Tesla, potrivit unui comunicat din 27 septembrie al instituției.

Procesul poate aduce o interdicție pentru Musk de a mai conduce companii listate sau amenzi pentru el și pentru companie, potrivit The Guardian.

SEC și Departamentul de Justiție îl investigau pe Musk, după ce acesta a sugerat, în august, că se pregătește de delistarea Tesla și a spus că are finanțarea asigurată.

SEC a transmis: “Această declarație a fost falsă și înșelătoare. În următoarele trei ore, Musk a făcut alte declarații false și înșelătoare pe Twitter”.

Plângerea SEC arată că, în realitate, Musk nu a discutat detalii clare cu potențiali parteneri pentru finanțare și știa că o eventuală tranzacție este nesigură și depinde de numeroase condiții. Potrivit SEC, tweet-urile lui Musk au dus la creșterea cu peste 6% a acțiunilor Tesla, pe 6 august și au dus la perturbarea pieței.

Stephanie Avakian, Co-Director la SEC, a declarat: “Să ai grijă să oferi informații adevărate și corecte este printre cele mai importante obligații ale unui CEO. Acest standard se aplică în egală măsură comunicărilor făcute pe social media sau în alte forme netradiționale”.

Pe fondul investigației, Musk a fost dat în judecată și de unii investitori.

Explicând tweet-ul, Musk a declarat că înțelesese că fondul suveran a Arabiei Saudite era pregătit să ofere fonduri pentru a delista compania la un preț propus de aproape 420 de dolari pe acțiune.

Procesul cu SEC vine după ce antreprenorul a fost implicat într-o serie de scandaluri. El l-a numit pe scafandrul britanic care a ajutat la salvarea băieților prinși într-o peșteră thailandeză “pedo” și a apărut la un show de radio live, unde părea să fumeze cannabis.

BVBStiri BVB

EB BMW TURBO SHORT 0,10/105/100 (EBBMWTS4) (08/03/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 09 si 10 Martie 2021

COMPA S. A. (CMP) (08/03/2021)

Convocare AGA O & E 22/23.04.2021

EB BMW TURBO SHORT 0,10/105/100 (EBBMWTS4) (08/03/2021)

Suspendare tranzactionare - 17:42 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (08/03/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 1 - 5 martie 2021