Update articol:

Elon Musk spune că lipsa cipurilor este o problemă pe termen scurt

Elon Musk Tesla

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a declarat vineri că actuala criză a semiconductorilor se va încheia până anul viitor. Miliardarul crede că lipsa cipurilor este o problemă „pe termen scurt”, spre deosebire de una pe termen lung, potrivit CNBC.

“Există o mulțime de fabrici de producţie a cipurilor care sunt construite și cred că vom avea o capacitate bună până anul viitor”, a spus Musk la un eveniment tehnologic italian care a fost transmis online vineri. Musk nu a specificat la ce fabrici de cipuri se referea.

Companiile Intel și TSMC au anunțat planuri de a construi noi fabrici în SUA, dar va dura până când acestea vor începe să producă efectiv.

Glenn O’Donnell, vicepreședinte director de cercetare la firma de consultanță Forrester, consideră că lipsa cipurilor ar putea dura până în 2023. „Deoarece cererea va rămâne ridicată și oferta va rămâne limitată, ne așteptăm ca această penurie să dureze până în 2023”, a scris el în aprilie.

Deficitul global de cipuri a avut un impact major asupra unei game largi de industrii, dar sectorul auto a fost afectat în mod deosebit. Nume mari din industrie, cum ar fi Ford, Volkswagen și Daimler, au fost forțate să suspende producția în diferite puncte și să își reducă obiectivele de producție ca urmare a lipsei de chipuri.

Impactul asupra Tesla

Când a anunţat rezultatele Tesla pentru primul trimestru, Musk a spus că Tesla a avut unele probleme legate de lanțul de aprovizionare, înainte de a face referire la lipsa cipurilor. „În acest trimestru și cred că vom continua să vedem puțin şi în Q2 și Q3, am avut unele dintre cele mai dificile provocări ale lanțului de aprovizionare. Evident, oamenii au auzit de lipsa cipurilor. Este o problemă uriașă ”.

Firma de consultanță AlixPartners a preconizat săptămâna aceasta că deficitul de cipuri va costa industria auto venituri de 210 miliarde de dolari doar anul acesta.

 

BVB | Știri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (30/05/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCARBON SA (ROCE) (30/05/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

VRANCART SA (VNC) (30/05/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

MECANICA CEAHLAU (MECF) (30/05/2023)

Hotarari AGA O & E 30.05.2023