Update articol:

Elon Musk spune că prețurile bitcoin și ethereum “par ridicate”

  • CEO-ul Tesla, Elon Musk, a declarat sâmbătă că prețurile bitcoinului „par ridicate”, după ce criptomoneda a crescut la un nivel record în această săptămână.

Elon Musk a semnalat că preţurile bitcoin şi ethereum par „ridicate”, în contextul în care piaţa criptomonedelor a atins noi recorduri în ultimele zile, 

Vineri, valoarea de piață a bitcoin a atins mai mult de 1 trilion de dolari, lăsând surprinși unii susținători majori. Ethereum, a doua cea mai mare criptomonedă, a atins, de asemenea, recorduri.

Miliardarul a făcut această declaraţie în contextul în care îi răspundea pe Twitter lui Peter Schiff, un cunoscut sceptic al criptomonedelor şi un împătimit al aurului – care notase că metalele preţioase sunt mai bune şi decât banii şi decât bitcoin.

„Banii sunt doar date care ne permit să evităm inconvenientele barterului”, a scris pe Twitter Musk, un susținător major al monedelor digitale. „Aceste date, ca toate datele, sunt supuse latenței și erorilor. Sistemul va evolua către cel care le minimizează pe ambele. ”

Într-o postare următoare, Musk  a spus: ” BTC și ETH par mari, lol”, într-un răspuns către un utilizator care a spus că aurul este mai bun decât bitcoin și cash.

Anterior, Musk a numit bitcoin o versiune „mai puţin tâmpită” a banilor.

Bitcoin s-a tranzacționat vineri la sub 54.000 de dolari, pe măsură ce a atins noul nivel și a crescut la peste 55.000 de dolari mai târziu în ședință, potrivit Coin Metrics. Criptomoneda se tranzacționa sâmbătă la peste 57.000 de dolari. Prețul bitcoin a crescut cu aproximativ 350% în ultimele șase luni.

Ethereum a atins, de asemenea, un record de 2.040,62 USD pentru un câștig săptămânal de aproximativ 12%. S-a tranzacționat sâmbătă la 1.996 USD.

Musk, un susţinător fervent al monedelor digitale, a apărat achiziţia recentă de bitcoin, în valoare de 1,5 miliarde de dolari, care a amplificat interesul firmelor mari pentru această criptomonedă.

BVBStiri BVB

TRANSILVANIA CONSTRUCTII SA (COTR) (25/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (25/02/2021)

Raport curent cf. art. 234, litera i) din Reg. 5/2018

PROMATERIS S.A. (PPL) (25/02/2021)

Disponibilitate raport preliminar 2020

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (25/02/2021)

Disponibilitate rezultate financiare preliminare 2020

COMPA S. A. (CMP) (25/02/2021)

Disponibilitate rezultate financiare preliminare 2020