Update articol:

Elon Musk spune că Tesla nu va mai strânge capital, ci se va concentra pe reducerea costurilor bateriilor; acţiunile au crescut cu 11%, după publicarea rezultatelor

Acțiunile Tesla și-au continuat creşterea ieri, urcând cu 11%, după publicarea rezultatelor pentru ultimul trimestru al anului 2019, potrivit CNBC. 

În cadrul unei teleconferinţe pentru a discuta raportul financiar pentru al patrulea trimestru, investitorii de retail şi companiile l-au întrebat pe CEO-ul Elon Musk dacă nu este un moment perfect pentru a strânge mai mult capital. Ei au sugerat că Tesla ar putea strânge banii cu ușurință şi să-i folosească fie pentru a-și achita datoriile, fie pentru a accelera progresul companiei în ceea ce privește noile produse și fabrici.

Musk, ale cărui sentimente au fost împărtăşite de CFO Zachary Kirkhorn și președintele Tesla Automotive, Jerome Guillen, a declarat că Tesla nu are nicio intenție de a strânge mai mult capital în acest moment.

CEO-ul Tesla a spus: „Cheltuim bani cât de repede îi putem cheltui.”

El a subliniat: „Nu ne limităm artificial progresul. În ciuda a tot ceea ce tot generăm ca numerar pozitiv. Având în vedere acest lucru, nu are sens să strângem bani, deoarece ne așteptăm să generăm numerar în ciuda acestui nivel de creștere”.

Musk a prognozat mai multe cheltuieli mari înainte. Tesla a promis să construiască și să înceapă producția de vehicule la o fabrică de lângă Berlin până la sfârșitul anului 2021. Încă își construiește fabrica din Shanghai și lanțuri de furnizare în China. Și a promis clienților și investitorilor o tehnologie de auto-conducere „cu caracteristici complete” și un motor Plaid în acest an, în timp ce tehnologia acumulatorului îmbunătățit, un camion semi-electric, o nouă generație Roadster și Cybertruck sunt, de asemenea, la orizont.

Compania a mai spus că a demarat producția noului său Model Y – un mini SUV – la uzina sa din Fremont, California și că intenționează să livreze primele modele până la sfârșitul lunii martie, înaintea termenului stabilit anterior. Tesla plănuia inițial să înceapă producția la acest model abia spre finalul lui 2020, după care a mutat termenul pentru vară. Livrările ar urma să înceapă în luna martie.

Gene Munster, de la Loup Ventures, i-a cerut lui Musk să vorbească despre cât ar putea costa Tesla să producă Cybertrucks.

Musk a răspuns: „Nu comentăm aceste cifre. Cererea este mult mai mare decât putem construi în mod rezonabil în intervalul de 3-4 ani”. În schimb, a spus el, Tesla se va concentra pe creșterea capacității de producție a bateriei și reducerea costurilor de producție a bateriei.

Tesla intenționează să organizeze o prezentare a Zilei Bateriei pentru investitori, cel mai probabil în aprilie, a spus Musk.

Musk a refuzat, de asemenea, să ofere detalii despre cheltuielile de capital planificate pentru 2020 și modul în care prețurile la vehiculele Tesla se pot schimba pe măsură ce compania începe să producă și să vândă mai multe dintre acestea în afara S.U.A.

În timp ce Tesla a raportat două trimestre consecutive cu profit în 2019, încă nu poate să mențină rentabilitatea pentru un an întreg. Compania a pierdut 862 milioane USD în 2019 (pe baza GAAP), de la 976 milioane dolari în 2018.

Tesla  a anunțat că va produce peste 500.000 de unități în acest an, cu o treime mai mult față de cele 367.500 de mașini livrate anul trecut,transmite Reuters.

Tesla a înregistrat un profit net de 105 milioane de dolari în perioada octombrie – decembrie 2019, echivalentul unui profit per acțiune de 0,56 de dolari. Veniturile companiei au crescut cu 2% la 7,38 de miliarde de dolari în condițiile în care Tesla a livrat circa 112.000 de autovehicule în perioada analizată și un nivel record de 367.500 pentru întreg anul trecut.

BVBStiri BVB

UCM RESITA S.A. (UCM) (16/04/2021)

Completare Convocare AGAO 28 (29).04.2021 versiune limba engleza

Patria Bank Obligatiuni 2028 EUR (PBK28E) (16/04/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014