Update articol:

Elveția cumpără o cantitate record de aur de la Rusia

pixabay.com pixabay.com
  • Importurile elvețiene de aur rusesc au crescut la maximum din aprilie 2020, potrivit Bloomberg

Centrele elvețiene de prelucrare a metalelor au crescut importurile de aur de origine rusă la niveluri record în ultimii doi ani, relatează Bloomberg citând Administrația vamală elvețiană.

Elveția a achiziționat până la 5,7 tone de aur rusesc în valoare de 324 de milioane de dolari în august, a spus agenția, potrivit Pravda. Interesant este că aurul rusesc a ajuns în Elveția din Marea Britanie, unde a sosit din Rusia înainte de 4 august. Până la această dată, sancțiunile la importul de aur din Federația Rusă nu intraseră în vigoare și era posibil să se importe aur rusesc.

Proprietarii ruşi de aur trimit metalul în Elveția, unde va fi topit pentru a simplifica ulterior procesul de vânzare ulterioară.

Originea rusă a aurului respinge mulți cumpărători din Europa, chiar dacă a fost extras înainte de începerea operațiunii militare speciale din Ucraina. Oficial, aurul rus poate fi vândut în multe centre comerciale, inclusiv în Londra și Zurich.

Rusia este al doilea mare producător de aur din lume. A fost cel mai mare furnizor de metale prețioase pe piața britanică. În prezent, Rusia continuă să-și exporte aurul în China, dar aceste exporturi sunt nesemnificative în comparație cu situația din trecut.

Pe 20 iulie, UE a implementat o interdicție parțială a importurilor de aur din Rusia. Importurile de aur pulbere, aur brut sau semifabricat, precum și monede de aur din Rusia au fost interzise. Cu toate acestea, restricțiile nu au afectat lingourile de aur sau bijuteriile finite. Sancțiuni similare împotriva aurului rusesc au fost impuse și de Statele Unite și Elveția.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (29/09/2022)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (29/09/2022)

Notificare prag detineri/vot <5%

Erste Group Bank AG (EBS) (29/09/2022)

Notificare - detineri > 5%

PROMATERIS S.A. (PPL) (29/09/2022)

Modificari in structura actionariatului

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (29/09/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)