Update articol:

Elveţia se oferă, la fel ca Finlanda şi Austria, să găzduiască un summit SUA-Rusia

geneva - elvetia pixabay.com

Elveţia a devenit sâmbătă a treia ţară, după Finlanda şi Austria, care se oferă să găzduiască un viitor summit SUA-Rusia, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Potrivit cotidianului Tages-Anzeiger, ambasadele Elveţiei la Washington şi Moscova au prezentat deja propuneri în această privinţă.

Ministerul Afacerilor Externe elveţian a declarat că ”din raţiuni de confidenţialitate” nu face comentarii pe acest subiect, dar a precizat că în general Elveţia este bucuroasă să facă oficiile de gazdă atunci când este cazul.

O întâlnire istorică a avut loc la Geneva în 1985 între fostul preşedinte american Ronald Reagan şi Mihail Gorbaciov, la acea vreme proaspăt desemnat secretar general al comitetului central al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice. Întrevederea a fost considerată un punct de cotitură în Războiul Rece.

Într-o convorbire telefonică avută marţi cu preşedintele rus Vladimir Putin, omologul său american Joe Biden i-a propus acestuia să se întâlnească “într-o ţară terţă în lunile următoare”, o propunere confirmată, dar care nu a fost încă acceptată de Kremlin.

BVBStiri BVB

TURISM FELIX S.A. (TUFE) (20/09/2021)

Informare Depozitarul Central - operare diminuare capital social - nr. actiuni

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (20/09/2021)

Convocare AGA O & E 28(29).10.2021

JUDETUL TIMIS (TIM28) (20/09/2021)

Plata cupon 42, rambursare rata principal 42 si calcul rata dobanda pentru cuponul 43

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (20/09/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 13 - 17 septembrie 2021