Update articol:

Elveţienii de la Axpo au semnat un contract pe 7 ani pentru vânzare-cupărare de energie cu parcul eolian CEZ Dobrogea

prosumator Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/regenerabile-energie-mediu

Elveţienii de la Axpo au semnat un contract de vânzare-cumpărare de energie electrică pe termen lung (PPA) cu parcul eolian Fântânele-Cogealac-Grădina al CEZ, parte a portofoliului energetic deţinut de Macquarie Asset Management în România, potrivit unui comunicat remis, marţi, AGERPRES.

Acesta este primul contract de acest gen din România.

Acordul cu parcul eolian pe uscat al CEZ este cel mai mare încheiat de Axpo în regiune până în prezent şi acoperă peste 4 TWh de producţie de energie electrică. Axpo va acoperi aproximativ 50% din capacitatea totală instalată a CEZ de 600 MW din cele trei parcuri eoliene deţinute şi administrate de un fond de infrastructură pe termen lung al Macquarie Asset Management. Unităţile sunt situate în Dobrogea, lângă Marea Neagră.

“Sunt încântat că am reuşit să semnăm acest contract pe termen lung pentru stabilirea preţului energiei în România. Vedem un număr din ce în ce mai mare de proprietari de proiecte regenerabile care caută stabilitatea preţurilor şi garanţiile care le permit să îşi dezvolte în continuare producţia de energie regenerabilă. Având în vedere expertiza şi know-how-ul nostru pe piaţa PPA şi faptul că suntem prezenţi pe piaţa locală şi înţelegem de ce au nevoie clienţii noştri, Axpo este poziţionată în mod ideal pentru a sprijini în continuare creşterea surselor regenerabile de energie pe care tranziţia energetică o cere”, a declarat Domenico Franceschino, Axpo Western & Eastern Europe Origination.

La rândul său, Eadu Rat, director general Axpo Energy România, a adăugat că România are un mare potenţial pentru energiile regenerabile în general şi energia eoliană în special.

Potrivit lui Ondrej Safar, CEO CEZ România, acest acord financiar pe termen lung contribuie direct la stabilitatea şi rezilienţa portofoliului de energie regenerabilă al CEZ.

Axpo este cel mai mare producător de energie regenerabilă din Elveţia şi un lider internaţional în tradingul energiei şi comercializarea energiei solare şi eoliene.

BVB | Știri BVB

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (08/12/2021)

Reluare tranzactionare ora 16:00 - conform Codului BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizia ASF nr. 1529/08.12.2021 - aprobare document oferta publica de cumparare actiuni SIF3

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (08/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

CARBOCHIM S.A. (CBC) (08/12/2021)

Convocare AGAE 05/06.01.2022 Versiune in limba Engleza

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (08/12/2021)

Hotararea Consiliului de Administratie - 7 decembrie 2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (08/12/2021)

Hotarari AGEA din data de 8 decembrie 2021