Update articol:

Emiratele Arabe Unite: 2659 de cazuri de COVID 19, după efectuarea a aproape 540.000 de teste; EAU au trimis 10 tone de ajutoare Italiei, 13 tone Kazahstanului și 10 tone Columbiei

Cercetătorii de la Universitatea Khalifa din Abu Dhabi lucrează la dezvoltarea și producerea de ventilatoare mai ieftine

 

Emiratele Arabe Unite înregistrează 2659 de cazuri de Covid 19, cu 300 de cazuri noi, după ce au făcut 539.195 de teste, potrivit unei informări guvernamentale a EAU.  

Cercetătorii de la Universitatea Khalifa din Abu Dhabi lucrează la dezvoltarea și producerea de ventilatoare mai ieftine, la numai 2 procente din costul de piață curent. Echipa de experți își propune să dezvolte un prototip în mai puțin de două săptămâni pentru a produce în masă ventilatoarele. 

Dr. Cesare Stefanini, DIRECTORUL DE SĂNĂTATE AL UNIVERSITĂȚII KHALIFA –
CENTRUL DE INOVARE ÎN INGINERIE, a declarat: “Numărul de paturi de terapie intensivă și ventilatoare mecanice din spitale este doar o parte din ceea ce poate că va fi necesar în săptămânile următoare, pe măsură ce situația se dezvoltă la nivel mondial. Planul nostru trebuie să fie foarte agresiv. Ne propunem să dezvoltăm un prototip în mai puțin de două săptămâni, alături de proiectarea unei unități de producție în masă. Avem toată expertiza teoretică și de proiectare în echipa noastră, în special în faza de prototip”. 

Emiratele Arabe Unite au acordat Italiei 10 tone de ajutoare, 13 tone Kazahstanului și 10 tone Columbiei în lupta împotriva COVID-19. De aceste trimiteri, care conțineau sute de mii de echipamente individuale de protecție, vor
beneficia de peste 30.000 de lucrători medicali din cele trei țări.

Luigi Di Maio, ministrul italian de externe, a menţionat: „În prezent suntem într-o fază care poate fi descrisă ca fiind un război împotriva unui inamic invizibil purtat de personalul nostru medical și echipamentele de protecție furnizate de Emiratele Arabe Unite în Italia este arma noastră în această luptă. Considerăm că acest gest întruchipează solidaritatea. Italia nu va uita niciodată țările care au susținut-o în această perioadă dificilă, care nu este doar o criză de sănătate, dar și una economică și comunitară. ”

Madrasa, platforma de învățare la distanță a Emiratelor Arabe Unite, deservește acum 2,5 milioane de oameni în întreaga lume arabă, de trei ori mai mult decât înainte de începerea crizei COVID-19. Cu peste 5.000 de videoclipuri de educaţie oferite, platforma completează inițiativa EAU de învățare lansată pe 22 martie.

Etihad Airways va colabora cu compania australiană Elenium Automation pentru a testa noi tehnologii care pot detecta călătorii bolnavi, inclusiv cei cu simptome precoce de COVID-19. Sistemul își propune să urmărească temperatura, ritmul cardiac și ritmul de respiraţie la trecerea prin check-in, lăsarea bagajelor şi punctele de control de securitate.

Etihad a anunțat că va adăuga noi zboruri din Abu Dhabi la Melbourne și Amsterdam pentru repatrierea pasagerilor blocați care vor să se întoarcă acasă. Etihad continuă să opereze zboruri speciale către Seul, Singapore, Manila și Jakarta.

Emiratele Arabe Unite au efectuat până acum aproape 540.000 de teste, aproximativ unul la 18 persoane din țară, peste dublul testelor de la începutul lunii.
Emiratele Arabe Unite continuă să efectueze mai multe teste la un milion de oameni faţă de oricare altă țară, de aproximativ patru ori mai mult decât următoarea ţară cu cele mai multe teste.

 

 

BVBStiri BVB

EB BMW TURBO SHORT 0,10/105/100 (EBBMWTS4) (08/03/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 09 si 10 Martie 2021

COMPA S. A. (CMP) (08/03/2021)

Convocare AGA O & E 22/23.04.2021

EB BMW TURBO SHORT 0,10/105/100 (EBBMWTS4) (08/03/2021)

Suspendare tranzactionare - 17:42 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (08/03/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 1 - 5 martie 2021