Update articol:

Enel continuă campania de informare despre piața energiei și lansează seria video „Totul despre liberalizare”

Enel Energie și Enel Energie Muntenia continuă campania de informare a consumatorilor în privința liberalizării pieței de energie și lansează „Totul despre liberalizare”, o serie de interviuri video menite să răspundă celor mai frecvente întrebări primite de la clienți pe această temă, potrivit unui comunicat.

Cu ajutorul specialiștilor Enel, consumatorii pot afla care sunt principalele schimbări produse pe piața de electricitate în urma procesului de liberalizare, cum să aleagă oferta care să răspundă cel mai bine nevoilor lor și la ce să fie atenți atunci când încheie un contract de furnizare.

Totodată, interviurile video explică ce se va întâmpla după data de 30 iunie 2021, când expiră perioada reducerilor comerciale oferite clienților beneficiari de serviciu universal.

Credem cu tărie că doar printr-o bună informare a clienților, aceștia pot face cele mai bune alegeri. Ne-am asumat de la început rolul de comunicatori în tot acest proces de liberalizare a pieței de energie electrică, prin campanii de informare dedicate tuturor consumatorilor, derulate în ultimii ani. Le-am continuat în 2020, o facem și în 2021, tocmai pentru a crește gradul de conștientizare a avantajelor unei piețe concurențiale, flexibile. Pe lângă preț, furnizarea de energie electrică are mai multe caracteristici definitorii de care clienții ar trebui să țină cont: vorbim despre modul și periodicitatea de facturare, platforme digitale, centre de relații cu clienții disponibile, timp de răspuns la solicitări, termene de plată, condiții de încetare a contractului. De aceea, este necesar ca prețul să fie unul dintre criteriile în alegerea unei oferte la electricitate și nu element definitoriu, iar consumatorul să urmărească întreg ansamblul, precum și serviciile și produsele cu valoare adăugată”, a declarat Michele Abbate, director general Enel Energie și Enel Energie Muntenia.

Materialele video pot fi urmărite pe canalele digitale principale ale Enel în România: Facebook, LinkedIn, Instagram și YouTube, precum și pe website-ul enel.ro, unde clienții pot găsi o secțiune dedicată liberalizării pieței de energie electrică, cu cele mai noi informații legate de acest proces.

Eforturile de informare și de încurajare a consumatorilor să aleagă oferte concurențiale din ultimii ani au făcut ca Enel Energie și Enel Energie Muntenia să aibă cel mai mare număr de clienți în piața liberă de energie electrică. Din cei aproximativ 2,9 milioane de clienți casnici din portofoliul celor două companii de furnizare din cadrul Enel în România, 76% beneficiază deja de contracte concurențiale, cea mai mare pondere dintre toți furnizorii mari de energie electrică din țară.

În urma campaniilor de informare derulate de cele două companii de furnizare anul trecut și continuate în 2021, alături de scrisorile trimise clienților odată cu facturile lunare, aproape 140.000 de consumatori casnici au optat în primul trimestru al acestui an pentru oferte pe piața concurentială, cu 40% mai mult față de perioada similară a anului trecut.

Enel Energie și Enel Energie Muntenia acoperă nevoile consumatorilor de energie electrică din toate zonele țării. Aceșția au garanția unor prețuri fixe la energia electrică pentru perioada aleasă și pot gestiona totul online: de la semnarea contractului, până la primirea și plata facturii, solicitarea de informații și urmărirea consumului. Mai mult, ofertele Enel au inclus, în ultimii ani, furnizarea de gaze naturale, Enel devenind astfel un furnizor integrat de energie, precum și diverse servicii și produse cu valoare adăugată, precum asistență tehnică de urgență la domiciliu pentru instalații, iluminat eficient sau achiziționarea de aparatură electronică și electrocasnică cu plata în tranșe și cu serviciul de instalare inclus.

Enel este o companie energetică multinațională și un lider integrat pe piețele globale de electricitate și energie din surse regenerabile, precum și un operator important pe piață retail de gaze. Enel este cea mai mare companie de utilități din Europa după EBITDA din activități curente și activează în peste 30 de țări din lume, producând energie cu o capacitate instalată de circa 88 GW. Enel distribuie electricitate printr-o rețea de peste 2,2 milioane de kilometri și, cu cei peste 74 de milioane de utilizatori finali, este cel mai important operator de rețea la nivel global1. Grupul aduce energie în aproximativ 70 de milioane de case și companii și are cea mai mare bază de clienți la nivel mondial. Divizia de energii regenerabile a Enel, Enel Green Power, este cel mai mare jucător privat în domeniul energiei regenerabile și operează centrale cu o capacitate instalată de circa 49 GW din surse eoliene, solare, geo-termale și hidro în Europa, America, Africa, Asia și Oceania. Enel X, divizia globală de afaceri a Enel dedicată serviciilor energetice avansate, este lider mondial în servicii de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie, cu o capacitate totală de circa 6 GW, gestionată la nivel global; compania a instalat 123 MW de capacitate de stocare și, în sectorul mobilității electrice, circa 186.000 de puncte de încărcare a vehiculelor electrice pe tot globul.

BVBStiri BVB

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (12/05/2021)

Teleconferinta de prezentare a rezultatelor financiare la T1 2021

UCM RESITA S.A. (UCM) (12/05/2021)

Convocare AGAO 16.06.2021

CONPET SA (COTE) (12/05/2021)

Disponibilitate raport trim 1 2021

MedLife S.A. (M) (12/05/2021)

Disponibilitate raport trim 1 2021

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (12/05/2021)

Conferinta telefonica investitori de retail Rezultate financiare Tr. I 2021