Update articol:

ENEL GREEN POWER ÎNCEPE CONSTRUCȚIA UNUI NOU PARC EOLIAN DE 244 MW ÎN MEXIC

• Parcul eolian Dolores, situat în provincia China, Nuevo León, va intra în funcțiune în prima jumătate a anului 2020, și va genera aproximativ 850 GWh pe an • Investiția totală pentru construcția parcului eolian se ridică la aproximativ 280 milioane de dolari

Grupul Enel, prin subsidiara de energie regenerabilă Enel Green Power Mexic (‘’EGPM’’), a început construcția parcului eolian de 244 MW Dolores, în provincia China, primul proiect din statul Nuevo León. Investiția totală pentru construcția parcului eolian se ridică la aproximativ 280 milioane de dolari, sumă care face parte din investițiile incluse în Planul Strategic Enel.

“Prin parcul eolian Dolores continuăm să ne extindem prezența în țară și intrăm pentru prima dată în statul Nuevo Leon”, a spus Antonio Cammisecra, directorul Enel Green Power, divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel. 

Centrala eoliană Dolores este programată să intre în funcțiune în prima jumătate a anului 2020. Odată ce va fi complet funcțional, parcul eolian va putea genera aproximativ 850 GWh în fiecare an, prevenind emisia a 470.000 de tone de CO2 în atmosferă. Construcția parcului Dolores se va baza pe modelul ”Șantierului de Construcție Sustenabil” al Enel care presupune măsurarea efectelor proiectului cu privire la impactul social și asupra mediului înconjurător, implementarea unor acțiuni ce au ca scop utilizarea rațională a resurselor, precum: sisteme de economisire a apei și reciclarea paleților de lemn folosiți pe șantier pentru a produce mobilă ecologică și containere de transport ce vor fi folosite de comunitatea locală.

Acest proiect este susținut de un contract ce stipulează vânzarea unor volume specifice de energie Centrului Mexican de Control al Energiei Cámara de Compensación pe o perioadă de 15 ani și vânzarea certificatelor verzi conexe pe o perioadă de 20 de ani.

Parcul eolian Dolores este unul dintre cele patru parcuri eoliene, cu o capacitate totală de 593 MW, acordat Grupului Enel în cadrul celei de-a treia licitații pe termen lung organizată în urma reformei în domeniul energiei din Mexic. Pe lângă parcul din Nuevo León, grupul a câștigat și proiectele Amistad II și Amistad III, cu o capacitate instalată de câte 100 MW fiecare, și Amistad IV, cu o capacitate instalată de 149 MW, toate localizate în Acuña, Coahuila. Grupul Enel este singurul jucător care a câștigat dreptul de construcție a noilor centrale de energie regenerabilă în cele trei licitații, pe baza calității, competitivității și inovației propunerilor.

Enel Green Power Mexic este cel mai mare operator de energie regenerabilă din țară în ceea ce privește capacitatea instalată. În Mexic, compania operează o capacitate de 2.014 MW, dintre care 873 MW provin din energia eoliană, 1.089 MW din energia solară și 53 MW din hidroenergie. Pe lângă începerea construcției parcului eolian Dolores, cu o capacitate instalată de 244 MW, în statul Nuevo Leon, Enel Green Power a început construcția la parcul eolian Amistad II cu o capacitate instalată de 100 MW în statul Coahuila, în timp ce în statul Tamaulipas compania construiește parcul eolian Salitrillos, cu o capacitate instalată de 103 MW și în statul Tlaxcala a început construcția centralei solare Magdalena cu o capacitate instalată de 220 MW.

 

BVB | Știri BVB

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (28/11/2022)

Completarea Convocatorului AGEA, convocata pentru data de 15/16 decembrie 2022

SOCEP S.A. (SOCP) (28/11/2022)

Plata dividend conform Hotarare AGOA 27.09.2022

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (28/11/2022)

Rascumparare actiuni proprii in perioada 21-25.11.2022

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (28/11/2022)

Convocare reuniune Consiliu de Administratie 7 decembrie 2022

MedLife S.A. (M) (28/11/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 21 -25 noiembrie 2022