Update articol:

Enel România va depăşi un milion de contoare inteligente anul acesta

enel

Companiile E-Distribuţie, parte a grupului Enel, au în plan instalarea a peste 160.700 de contoare inteligente în acest an, depăşind în total un milion de astfel de contoare instalate în România, potrivit unui comunicat al companiei.

Anul acesta, investiţia se ridică la peste 57 de milioane de lei.

Astfel, până la finalul anului, E-Distribuţie Banat, E-Distribuţie Dobrogea şi E-Distribuţie Muntenia vor ajunge la un număr total de peste 1.090.000 de contoare inteligente instalate, în urma unor investiţii de aproape 300 de milioane de lei, cumulate în perioada 2015 – 2021.

“Fără reţele de distribuţie digitalizate şi reziliente, care beneficiază de cele mai noi tehnologii, cu greu pot fi atinse ţintele de decarbonare şi de electrificare, două elemente esenţiale pentru tranziţia către o economie sustenabilă şi un mediu protejat. În acest sens, accelerăm procesele de digitalizare cu ajutorul contoarelor inteligente şi creştem investiţiile în modernizarea reţelelor din România, pentru a veni în întâmpinarea clienţilor E-Distribuţie şi îmbunătăţi serviciile noastre. În acest fel, mai mulţi consumatori vor beneficia de avantajele aduse de contorul inteligent, precum citirea contoarelor de la distanţă, oferirea mai multor informaţii despre profilul lor de consum şi promovarea participării lor active la evoluţia pieţei de energie şi la utilizarea responsabilă a energiei”, a declarat Monica Hodor, director general al E-Distribuţie Banat, E-Distribuţie Dobrogea şi E-Distribuţie Muntenia.

Companiile E-Distribuţie au, împreună, cel mai mare număr de contoare inteligente instalate până acum în România, aproape 930.000. Cu ajutorul acestora, consumatorii finali pot avea acces la datele lor de consum, având un control mai bun al consumului de electricitate şi, implicit, posibilitatea de a economisi energie electrică. În plus, contoarele inteligente oferă informaţii ce reduc timpul pentru intervenţii, întrucât unele manevre pot fi făcute de la distanţă.

Prosumatorii, consumatorii care produc electricitate din surse regenerabile, pot măsură separat energia produsă. Fie că vorbim de turbine eoliene, fie de panouri solare, contorul inteligent va măsura separat energia pe care un consumator o livrează în reţea şi pe cea pe care o absoarbe din reţea. Consumatorul va şti exact când consumă energie din reţea şi când consumă energia regenerabilă produsă de el.

Programul de instalare a contoarelor inteligente este derulat conform planului aprobat de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

În cadrul acestuia, în perioada 2015 – 2020, aproape 930.000 de clienţi ai E-Distribuţie au schimbat contoarele clasice cu unele inteligente iar 45 de localităţi din judeţele Ilfov, Giurgiu, Constanţa, Tulcea, Călăraşi, Timiş, Arad şi Caraş-Severin au ajuns la o rată de peste 90% de contorizare inteligentă.

Pentru anul acesta, E-Distribuţie Muntenia a programat instalarea a aproximativ 72.700 de contoare inteligente în municipiul Bucureşti şi în judeţele Giurgiu şi Ilfov. E-Distribuţie Dobrogea va instala aproape 40.000 de contoare inteligente în judeţele Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa şi Tulcea, în timp ce E-Distribuţie Banat va instala contoare cu noua tehnologie pentru aproximativ 48.200 de clienţi din judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş.

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, precum şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piaţa din România din 2005.

Enel are aproximativ 3.100 de angajaţi în România şi oferă servicii unui număr de circa 3 milioane de clienţi. Companiile E-Distribuţie operează reţele cu o lungime totală de aproximativ 130.300 de kilometri în trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie, şi dezvoltă un program de investiţii pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor, a siguranţei şi performanţei reţelelor şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

BVB | Știri BVB

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (28/11/2022)

Rascumparare actiuni proprii in perioada 21-25.11.2022

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (28/11/2022)

Convocare reuniune Consiliu de Administratie 7 decembrie 2022

MedLife S.A. (M) (28/11/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 21 -25 noiembrie 2022

TERAPLAST SA (TRP) (28/11/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 21 - 25 noiembrie 2022