Update articol:

Enel X deschide primul coridor de încărcare pan-american 100% electric

Primul coridor de încărcare a vehiculelor electrice al Enel X, care se întinde în 11 ţări de pe coasta de vest a Americii şi de-a lungul munţilor Anzi şi face posibilă călătoria cu vehiculul electric din America de Nord până în partea de sud a Americii de Sud, este acum o realitate, potrivit unui comunicat al companiei.

Pe parcursul acestui traseu, aproximativ 196 de puncte de încărcare JuiceBox sunt acum disponibile în aplicaţia JuicePass, permiţând şoferilor să-şi încarce maşina electrică sau motocicleta, în timp ce se bucură de peisaje incredibile, de la situl Patrimoniului Mondial UNESCO Cusco, până la vederi uluitoare ale Anzilor, gheţarilor sau ale lacului sărat din deşertul Atacama.

“Ne-am asumat provocarea de a construi o reţea de puncte de încărcare folosind tehnologia noastră JuiceBox şi de a trimite echipele în cele mai îndepărtate locaţii din America Latină. Acest proiect de infrastructură de lungă durată este o dovadă a angajamentului nostru de a promova vehiculele electrice în întreaga lume, făcând adoptarea pe scară largă a mobilităţii electrice o posibilitate, chiar şi în locaţii îndepărtate, unde instalaţiile de încărcare a vehiculelor electrice nu erau disponibile anterior”, a declarat Francesco Venturini, CEO al Enel X.

Coridorul de încărcare pan-american 100% electric este în conformitate cu angajamentul Grupului Enel faţă de obiectivele ONU de dezvoltare durabilă, cu accent pe asigurarea accesului la energie accesibilă şi curată, promovarea creşterii economice incluzive, încurajarea infrastructurii rezistente, industrializarea durabilă şi inovarea, oraşele inteligente şi acţiunea climatică.

Totodată, Enel X se angajează în crearea de infrastructuri de încărcare publice şi private şi servicii inovatoare, pentru a depăşi barierele de utilizare şi pentru a crea o nouă valoare economică, socială şi de mediu pentru toţi: acţionari, consumatori, afaceri şi administraţii publice.

“Datorită unui program inovator de stimulare a economiei circulare aplicat întregului portofoliu, Enel X lucrează pentru a face infrastructurile de reîncărcare mai circulare, nu numai în fazele de utilizare, ci pe durata tuturor etapelor din viaţa produsului, începând de la combinarea aprovizionării cu energie regenerabilă cu plasticul reciclat pentru cutii şi până la maximizarea pieselor de schimb în timpul fazelor de instalare şi întreţinere”, se menţionează în comunicat.

Ca parte a coridorului de încărcare, au fost instalate 220 de puncte de încărcare JuiceBox, active acum în 11 ţări: Argentina, Bolivia, Chile, Columbia, Costa Rica, Guatemala, Honduras, Mexic, Nicaragua, Panama şi Peru. Dintre acestea, 196 de puncte de încărcare sunt integrate şi vizibile în JuicePass, aplicaţia Enel X care permite utilizatorilor să gestioneze toate serviciile de încărcare disponibile la punctele de încărcare publice şi private.

Aplicaţia oferă mai multe profiluri de utilizator, în funcţie de nevoile de utilizare ale clienţilor: încărcare publică, încărcare la locul de muncă sau încărcare la domiciliu. JuicePass funcţionează şi cu toate reţelele de încărcare publice compatibile cu Enel X.

Coridorul de încărcare electrică pan-american, care este prezentat în documentarul Long Way Up, facilitează mobilitatea electrică între Ensenada, peninsula Baja California din Mexic, şi Ushuaia, un oraş din sudul Argentinei care a devenit acum cel mai sudic punct al continentului ce se bucură de o instalaţie de încărcare a maşinilor electrice.

Enel X este divizia globală de afaceri a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare şi soluţii digitale în sectoarele în care energia prezintă cel mai mare potenţial de transformare: oraşe, case, industrii şi mobilitate electrică.

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative