Update articol:

Energia verde sau securitatea cibernetică – „trenduri de neoprit”, de care pot profita investitorii (Citi)

Investitorii pot găsi oportunități de a face bani printre „trendurile de neoprit”, de la energie verde la acces egal la educație și tehnologie, consideră Citi, potrivit CNBC.

Energia alternativă și energia verde sunt „foarte productive în acest moment” în ceea ce privește tendințele globale, a declarat Ken Peng, șeful strategiei de investiții pentru Asia-Pacific la Citi Private Bank, în cadrul unui briefing virtual de presă miercuri.

“Guvernele din întreaga lume, de la China la Europa și SUA, se concentrează pe dezvoltarea durabilă”, a spus el.

Dar sectorul „a devenit puțin prea fierbinte” în 2020, deoarece investitorii au intrat cu bani împrumutați, a spus el. În lunile de după ianuarie, investitorii au ieșit din pozițiile lor și piața respectivă a scăzut cu 40% până în mai.

Acum, a spus el, „cred că acest lucru prezintă o oportunitate foarte interesantă de a urca în tren pe această tendință care probabil ne va însoți o bună parte din următorul deceniu”.

David Bailin, director de investiții la Citi Global Wealth, a mai spus că în următorii cinci până la 10 ani, investitorii – în special cei mai tineri – vor pune un „accent enorm” pe investiții durabile și responsabile și nu doar pe profit.

Vor analiza modul în care companiile tratează mediul, angajații și chiar politica, iar aceste lucruri vor face parte din decizia lor de investiții, a declarat el marți pentru CNBC.

El a spus că cele mai importante vor fi „tendințele de neoprit”, precum schimbările climatice și justiția socială, inclusiv asigurarea accesului egal la educație și tehnologie.

„Toate acestea sunt domenii care cred că vor avea o creștere neobișnuită în următorii cinci până la 10 ani”, a spus Bailin, care este și șeful global de investiții al băncii. „Deci, aceste două lucruri vor converge și cred că vor crea investitorilor o oportunitate de a face bani, făcând bine în același timp.”

Astfel de investiții, cunoscute sub numele de investiții de mediu, sociale și de guvernanță (ESG), sunt în creștere. Luna trecută, BlackRock a declarat pentru CNBC că investițiile ESG ar putea ajunge la 1 trilion de dolari până în 2030.

Capacitatea companiilor de a face față riscurilor de securitate cibernetică face parte, de asemenea, din întreaga discuție ESG, a spus Bailin.

„În mintea mea, avem această tendință de neoprit combinată cu necesitatea unei apărări mai mari (care) determină cheltuieli mai mari în acea zonă, ceea ce este bine pentru persoanele care fabrică acest tip de securitate și puteți investi în acestea”, a spus el.

Luna trecută, Colonial Pipeline a fost lovit de un atac cibernetic care a forțat compania să oprească aproximativ 5.500 de mile de conductă în SUA, paralizând sistemele de livrare a combustibilului din statele sud-estice.

În același timp, Bailin a avertizat că astfel de investiții pot avea un „risc substanțial”.

“Amintiți-vă că securitatea cibernetică are, de asemenea, o componentă militară foarte semnificativă”, a spus el.

„Este folosită nu doar de către corporații pentru răscumpărare, ci de către militari pentru a elimina infrastructura adversarilor”, a adăugat el. „Deci, pentru noi, este un domeniu de îngrijorare continuă, îngrijorare sporită – dar și un domeniu care este de fapt investibil”.

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/06/2021)

Reziliere Contract CTE Iernut

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/06/2021)

Convocare AGEA pentru data de 11 august 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (18/06/2021)

Actualizarea politicii de remunerare a actionarilor

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (18/06/2021)

Alocare actiuni SOP2019 - persoane cu responsabilitati de conducere

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/06/2021)

Autorizare membru al Consiliului de Administratie