Update articol:

Energie regenerabilă la bursă – prima emisiune de obligațiuni a furnizorului de energie electrică Alive Capital a intrat la tranzacționare

Prima emisiune de obligatiuni a furnizorului de energie electrica si de servicii integrate pentru piata de energie electrica, Alive Capital, a inceput astazi, 14 aprilie, tranzactionarea pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), sub simbolul bursier ALV23. Fondurile atrase in urma plasamentului privat derulat in decembrie 2020 vor fi investite in zona de producere a energiei electrice din surse regenerabile, potrivit unui comunicat.

Radu Hanga, Presedintele Consiliului de Administratie al BVB: „Ne bucuram sa sustinem prin mecanismele de finantare ale pietei de capital dezvoltarea segmentului de energie regenerabila, unul important pentru piata de energie per ansamblu. Proiectele de generare a energiei din surse regenerabile, care implica si un necesar mare de capital, sunt parte a obiectivului de neutralitate a emisiilor la nivel mondial. Piata de capital locala demonstreaza astazi, prin aceasta prima emisiune de obligatiuni Alive Capital, ca are capacitatea de a sustine investitiile in energia verde. Ne dorim sa fim in continuare legatura intre dezvoltatorii care pot construi sisteme de energie verde si resursele de capital pe care investitorii activi la BVB le au la dispozitie. Dinamica acestui inceput de an – opt emisiuni de obligatiuni corporative pe SMT si piata principala, precum si trei emisiuni de titluri de stat si listarea celor sase noi companii – demonstreaza deschiderea investitorilor catre noi idei de business, precum si volumul resursele de capital existente in piata.”

Giacomo Billi, Fondator si Presedinte al Consiliului de Administratie Alive Capital: „Omenirea a inceput sa constientizeze faptul ca expansiunea economica nu se poate baza decat pe energie regenerabila, nepoluanta, care sa asigure mediul necesar dezvoltarii durabile societatii noastre. Statele lumii au inceput sa inchida capacitatile de producere a energiei electrice din surse poluante, iar carbunele este prima sursa redusa drastic in aceast an. Decizia Alive Capital de a investi in acest sector se bazeaza pe convingerea ca in viitorul apropiat, investitiile in noi capacitati de producere a energiei din surse regenerabile vor fi semnificative, iar digitalizarea pietelor de tranzactionare a energiei electrice este deja o realitate. Instrumentele oferite de piata de capital sunt cele care vor conduce la consolidarea pozitiei noastre in domeniul energie verzi si la sustinerea in continuare a rezultatelor economice pozitive, in beneficiul companiei si al investitorilor”.

Mihaela Stoica, Director General, Intercapital Invest: „Orice companie din Romania cu intentie de crestere ambitioasa si planuri de dezvoltare ar trebui sa ia in considerare listarea la Bursa de Valori Bucuresti ca alternativa de finantare. Listarea la bursa poate fi punctul culminant al unui obiectiv strategic pe termen lung si inceputul unei noi etape in viata companiei, adusa in lumina reflectoarelor publice. Prin emisiuni de actiuni sau obligatiuni listate la bursa, emitentii beneficiaza de efectul de transmisie «actionari-detinatori de obligatiuni» si au oportunitatea sa castige un grup stabilit de potentiali investitori. Emisiunea de obligatiuni ALV23 marcheaza intrarea companiei pe piata de capital din Romania, iar fondurile atrase sunt folosite pentru investitii in zona de producere a energiei electrice din surse regenerabile.”

Furnizorul de energie electrica si servicii integrate pentru piata de energie, Alive Capital, a listat astazi, 14 aprilie, prima sa emisiune de obligatiuni corporative la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare (SMT), sub simbolul ALV23. Debutul obligatiunilor la BVB a fost marcat prin deschiderea oficiala a sedintei de tranzactionare de catre Giacomo Billi (Fondator si Presedinte Alive Capital), Mihaela Stoica (Director General Intercapital Invest) si Catalin Nae Serban (Presedinte Intercapital Invest). Inregistrarea evenimentului poate fi urmarita pe canalele de social media ale BVB (Facebook si YouTube).

Fondurile au fost atrase la finele anului 2020 in cadrul unui plasament privat realizat cu sprijinul Intercapital Invest, Consultantul Autorizat care a asistat si admiterea la tranzactionare a obligatiunilor la bursa, si urmeaza sa fie investite in zona de producere a energiei electrice din surse regenerabile si in zona de suport tehnic a activitatilor de servicii integrate, aferente producerii si vanzarii de energie electrica. Emisiunea are o valoare nominala de 10 milioane lei si cuprinde 100.000 de obligatiuni, cu o valoare nominala de 100 lei/obligatiune, cu maturitate de 3 ani si o dobanda de 8% per an, platibila semestrial.

Alive Capital are o experienta de aproape 9 ani in domeniul energiei. De la infiintare si pana in 2020, compania a derulat activitati specifice de „assets management” specifice producatorilor de energie electrica din surse regenerabile. Din 2016, dupa obtinerea licentei de furnizare a energiei electrice emisa de Agentia Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Alive Capital participa pe pietele centralizate de energie electrica administrate de Operatorul Pietei de Energie Electrica si de Gaze Naturale din Romania (OPCOM). Din anul 2019 este licentiata de catre ANRE ca furnizor de gaze naturale, iar de la inceputul anului 2021 are licenta de exploatare comerciala pentru o capacitate de producere a energiei electrice din sursa fotovoltaica.

Energia electrica din portofoliul furnizorului Alive Capital aferenta anului 2019, a fost formata din 55,27% din sursa conventionala si 44,73% din sursa regenerabila. La finalul anului 2020, Alive Capital gestiona 477 MW instalati in capacitati de producere a energiei electrice din surse regenerabile distribuite pe intreg teritoriul Romaniei (centrale electrice fotovoltaice, eoliene, biomasa si microhidrocentrale electrice), ceea ce reprezinta aproximativ 9,3% din totalul capacitatii E-RES din Romania.

Compania a incheiat anul 2020 cu o cifra de afaceri de 219,6 milioane lei si un profit net de 13,7 milioane lei. Veniturile companiei sunt generate din trei linii principale de activitati: comercializarea energiei electrice genereaza 78,5% din venituri, gestionarea activelor 13%, iar furnizarea energiei electrice 7,5%. Alte doua noi linii de business, furnizarea de gaze naturale si monitorizarea centralelor electrice din surse regenerabile au generat 0,09%, respectiv 0,03% din venituri.

Fondatorul Alive Capital si presedinte al Consiliului de Administratie, Giacomo Billi, detine 99,5% din actiunile societatii, diferenta de 0,5% fiind detinuta de Alive Energy SRL.

BVBStiri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (21/09/2021)

Evergent explica procesul riguros aplicat in deciziile de business

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (21/09/2021)

Suspendare tranzactionare in 22.09.2021, ora 09:45 - Decizia ASF nr. 1104/08.09.2021

TERAPLAST SA (TRP) (21/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (21/09/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (21/09/2021)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 13.09.2021