Update articol:

Equinor Norvegia nu mai investește în Rusia şi se retrage din companiile mixte ruse

* Equinor Norvegia va opri investițiile în Rusia 

Grupul norvegian de petrol și gaze Equinor va înceta să mai investească în Federația Rusă şi va începe să se retragă din joint venture-urile ruse, a anunțat compania într-un comunicat de presă.

Consiliul de administrație a decis să oprească noile investiții în Rusia și să înceapă procesul de părăsire a întreprinderilor comune rusești Equinor.

„Suntem cu toții profund tulburați de invazia Ucrainei, care reprezintă un regres teribil pentru lume, și ne gândim la toți cei care suferă din cauza acțiunii militare”, spune Anders Opedal, președinte și CEO al Equinor.

La începutul acestei săptămâni, Equinor își va prezenta angajamentul de a contribui cu finanțare la efortul umanitar din regiune.

„În situația actuală, considerăm că poziția noastră este insuportabilă. Vom opri acum noi investiții în afacerea noastră din Rusia și vom începe procesul de părăsire a întreprinderilor noastre mixte într-un mod care este în concordanță cu valorile noastre. Prioritatea noastră principală în această situație dificilă este siguranța și securitatea oamenilor noștri”, spune Opedal.

Equinor se află în Rusia de peste 30 de ani și a încheiat un acord de cooperare cu Rosneft în 2012. „Avem angajați atât din Ucraina, cât și din Rusia și suntem mândri de modul în care oamenii noștri din diferite medii și naționalități colaborează – cu respect reciproc, ca o singură echipă în Equinor”, ​​spune Opedal.

La sfârșitul anului 2021, Equinor avea active imobilizate în valoare de 1,2 miliarde USD în Rusia. Compania se așteaptă că decizia de a începe procesul de ieșire din  joint-venture-urile din Rusia va afecta valoarea contabilă a activelor rusești ale Equinor și va duce la deprecieri.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)