Update articol:

Erdogan acuză SUA că alimentează terorismul în Siria

Recep Tayyip Erdogan Recep Tayyip Erdogan/ Sursa foto: en.kremlin.ru

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat vineri SUA că ”alimentează terorismul” în Siria prin trimiterea de arme către ”grupări teroriste”, făcând referire la miliţiile kurdo-siriene, relatează agenţia Anadolu, citată de EFE, potrivit Agerpres.

”Statele Unite nu pot spune că nu au alimentat terorismul. Cei care alimentează terorismul în Siria sunt, în primul rând, Statele Unite şi forţele coaliţiei (conduse de SUA), au făcut-o într-un mod nemilos şi încă o fac”, a indicat preşedintele turc.

El a subliniat că Washingtonul a trimis mari cantităţi de arme, muniţii şi alte materiale în Siria, unde Statele Unite au din anul 2015 o alianţă cu miliţia kurdo-siriană Forţele de Protecţie Populară (YPG), pe care o sprijină împotriva grupării jihadiste Statul Islamic.

”Ca şi când asta nu ar fi fost de ajuns, în Irak au oferit acelaşi sprijin. Cui ? Din nou organizaţiilor teroriste”, a continuat Erdogan, fără a preciza la ce organizaţii se referă.

El a amintit în acest context că, de partea cealaltă, Rusia sprijină regimul dictatorului sirian Bashar al-Assad şi că Turcia se află în contact constant cu Moscova asupra ”luptei antiteroriste în nordul Siriei”, adăugând că a discutat această chestiune cu preşedintele rus Vladimir Putin la întâlnirea avută la Soci pe 5 august.

Erdogan a recunoscut însă că, în ce priveşte negocierile cu Iranul, un alt susţinător al regimului de la Damasc, lucrurile nu sunt la fel de ”eficiente” cum şi-ar fi dorit.

În concluzie, el a reafirmat că Turcia, la fel cum a spus de multe ori, ar putea lansa ”brusc” oricând o nouă operaţiune militară în Siria, unde are deja trupe desfăşurate şi care ocupă o fâşie de teritoriu la graniţa siriano-turcă.

BVB | Știri BVB

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (04/10/2022)

Raport tranzactii cu parte afiliata (NAVROM) 23 sept. - 03 oct. 2022

PREBET SA AIUD (PREB) (04/10/2022)

Hotarari AGA O & E 3 Octombrie 2022

Call Warrant on Siemens AG (RCSIE23C1) (04/10/2022)

Reluare tranzactionare - ora 14:10 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (04/10/2022)

Tranzactii parti afiliate - EFSA - OPCOM

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (04/10/2022)

Renuntare mandat membru al Comitetului de Audit