Update articol:

Erdogan spune că oligarhul Abramovici a făcut parte din delegația rusă la discuțiile de la Istanbul: “Putin are încredere în el”

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan

Oligarhul rus Roman Abramovici, care este sancționat de națiunile europene pentru invazia Rusiei în Ucraina, a făcut parte din delegația Moscovei la negocierile de pace de la Istanbul, a declarat astăzi președintele turc Tayyip Erdogan, potrivit Reuters.

Acesta a susținut că miliardarul lucrează „sincer” pentru a pune capăt războiului care a început.

Abramovici a avut o apariție surpriză la discuțiile de marți de la Istanbul. Cu toate acestea, imaginile video l-au arătat mai degrabă printre observatori decât în cele două echipe de negociere.

Adresându-se reporterilor într-un zbor din Uzbekistan, președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a spus că prezența lui Abramovici a arătat că Putin „crede, are încredere în el”, potrivit postului NTV și alții.

“Abramovici a participat la negocieri ca parte a delegației ruse. În loc să ne uităm la cine a fost la masă, ar trebui să ne uităm în numele cui au fost acolo”, a spus Erdogan.

“Dacă Rusia și [președintele rus Vladimir] Putin au preferat să-l pună pe Abramovici în delegația lor, înseamnă că ei cred și au încredere în el”, a declarat Erdogan reporterilor.

Ministrul turc de externe, Mevlüt Çavuşoğlu, a declarat că Abramovici că a menținut legătura între Kiev și Moscova de la invazia din 24 februarie și lucrează „sincer” pentru a pune capăt luptei.

Desigur, discuțiile oficiale sunt importante, negocierile sunt importante, dar opinia publică este sensibilă, toată lumea vrea să-și mențină poziția și există canale care ar trebui menținute deschise între lideri și țări. Aici, Abramovici joacă un rol util.

Potrivit Reuters, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că Abramovici nu este un membru oficial al delegației ruse, dar i-a recunoscut prezența pentru a „permite anumite contacte”.

Turcia, membră NATO, împărtășește o graniță maritimă cu Ucraina și Rusia în Marea Neagră, are legături bune cu ambele țări și s-a oferit să medieze conflictul. A susținut Kievul, dar se opune și sancțiunilor împotriva Moscovei.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (18/08/2022)

Convocare AGA O & E 22.09.2022(23.09.2022)

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/08/2022)

Convocare AGEA - 12 Oct 2022 - Actualizare act constitutiv

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (18/08/2022)

Hotarare AGA E din data de 18 august 2022

VES SA (VESY) (18/08/2022)

Inregistrarea noii structuri a Directoratului in Registrul Comertului

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (18/08/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014