Update articol:

ESMA avertizează firmele de investiții și investitorii cu privire la anumite practici ale “brokerilor cu comision zero”

ESMA a publicat, în data de 13.07.2021, o declarație prin intermediul căreia avertizează firmele de investiții și investitorii cu privire la riscurile care decurg din plata pentru fluxul de ordine (PFOF) și din anumite practici ale “brokerilor cu comision zero”, potrivit Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

PFOF este practica brokerilor de a primi plăți de la terți pentru direcționarea ordinelor clienților către aceștia ca locuri de executare.

Primirea de PFOF de la terți de către o firmă care execută ordinele clienților produce un conflict de interese clar între firmă și clienții săi, deoarece stimulează firma să aleagă terțul care oferă cea mai mare plată, mai degrabă decât cel mai bun rezultat posibil pentru clienții săi. În cazul executării ordinelor clienților de retail, cel mai bun rezultat posibil trebuie să fie determinat în funcție de contraprestația totală, reprezentând prețul instrumentelor financiare și costurile legate de executare.

Firmele trebuie să evalueze cu rigurozitate dacă, prin primirea PFOF, sunt în măsură să respecte cerințele relevante ale MiFID II, în special cele referitoare la adoptarea tuturor măsurilor pentru a obține cel mai bun rezultat posibil pentru clienții lor, în ceea ce privește conflictele de interese și stimulentele.

Mai multe detalii cu privire la acest subiect puteți găsi accesând declarația ESMA la următorul link: https://www.esma.europa.eu/sites/default/files/library/esma35-43-2749_esma_public_statement_pfof_and_zero-commission_brokers.pdf

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (23/07/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (23/07/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (23/07/2021)

Prelungire credit overdraft - Dendrio Solutions

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/07/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGA 11.08.2021