Update articol:

Este 8 dimineața la Kiev. Iată cele mai recente evenimente

ucraina

Un termen limită pe care Moscova l-a dat oficialilor ucraineni din orașul asediat Mariupol pentru a se preda forțelor ruse a trecut la ora 5 a.m., ora Moscovei, Ucraina respingând ultimatumul. Între timp, cel puțin o persoană a fost ucisă în urma unei explozii în capitala ucraineană Kiev, scrie CNN.

Iată cele mai recente actualizări din războiul din Ucraina:

  • Ultimatum respins: Guvernul ucrainean și autoritățile orașului Mariupol au respins condițiile stabilite de Rusia, care cerea predarea orașului asediat. Termenul limită de la 5 a.m. Moscova (22:00 ET) a trecut. „Nu se poate discuta despre nicio predare sau despre depunerea armelor”, a spus vicepremierul Ucrainei Irina Vereșciuk.
  • Scurgere de amoniac în această dimineață la o fabrică chimică din orașul Sumy, din nord-estul Ucrainei. Potrivit unei actualizări din partea administrației militare regionale Sumy, locul fabricii Sumykhimprom a fost bombardat luni dimineața la ora 3.55. „Ca urmare a bombardării, un rezervor cu amoniac a fost avariat”, au declarat serviciile de stat de urgență ale Ucrainei într-o actualizare pe contul său Telegram, adăugând că de la ora 5 dimineața a existat o ușoară scurgere de amoniac. Salvatorii repară o conductă avariată, iar un angajat de la uzină ar fi fost rănit. Primarul orașului, Dmytro Zhyvytskyiy, a declarat că deversarea afectează o zonă pe o rază de 2,5 km.
  • Atentatul la școala de artă de la Mariupol: un consilier al primarului din Mariupol a spus că oficialii din oraș se chinuie să afle exact câți oameni au supraviețuit după ce o școală de artă a fost bombardată de forțele ruse duminică dimineață. Mulți oameni se ascundeau în școala care acționa ca un adăpost. O estimare anterioară a consiliului municipal a estimat numărul de oameni în clădirea școlii la 400. Aproximativ 7.295 de persoane au fugit duminică din oraș prin coridoarele de evacuare, a spus Vereshchuk.
  • Zelensky deschis la discuții cu Putin: Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky s-a declarat gata să negocieze cu președintele rus Vladimir Putin, dar a avertizat că, dacă orice tentativă de negociere eșuează, aceasta ar putea însemna că lupta dintre cele două țări va duce la „un al treilea război mondial. ” „Sunt pregătit pentru negocieri cu el. Am fost pregătit în ultimii doi ani. Și cred că, fără negocieri, nu putem pune capăt acestui război”, a declarat Zelensky pentru CNN.
  • La sol: Cel puțin o persoană a fost ucisă duminică după o explozie în districtul Podilskyi al capitalei ucrainene. Un centru comercial și mașini dintr-o parcare adiacentă au luat foc în urma bombardamentelor rusești, a anunțat serviciul de urgență al Ucrainei. Între timp, trupele ruse din sudul Ucrainei „încearcă încă să ocolească (orașul din sudul) Mykolaiv în timp ce caută să meargă spre vest, la Odesa”, a spus Ministerul Apărării britanic. Forțele navale ruse, a spus el, „continuă să blocheze coasta ucraineană și să lanseze lovituri cu rachete asupra țintelor din toată Ucraina”.
  • Summituri pentru Ucraina: Președintele SUA Joe Biden și alți lideri mondiali vor organiza un set de summituri de urgență în Europa săptămâna aceasta. Biden nu are „planuri” să viziteze Ucraina, spune Casa Albă, dar va călători la Varșovia, Polonia, în urma întâlnirilor cu aliații NATO, liderii G7 și ai Uniunii Europene.

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022