Update articol:
LIA OLGUŢA VASILESCU ÎL CONTRAZICE PE EUGEN TEODOROVICI:

“Este exclus ca Guvernul să renunțe la salariul minim pe economie în mediul privat”

Sursa foto - Facebook Sursa foto - Facebook

Este exclus ca Guvernul să renunțe la salariul minim pe economie în mediul privat, a declarat, duminică, la Antena 3, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. Ea a catalogat ca fiind o opinie personală declaraţiile ministrului Finanţelor Eugen Teodorovici privind eliminarea salariului minim pe economie în sectrul privat: “Exclus! Nu există așa ceva în programul de guvernare. De altfel, înțeleg de la domnul Teodorivici că este o opinie personală. Noi avem în plan creșterea salariului minim anual. Dumnealui spune cum ar fi mai bine pentru mediul de afaceri, dar noi trebuie să ne gândim la cetăţeni, la lucrători.
Am discutat de fiecare dată și, discutând cu mediul de afaceri, aceştia ne-au spus că nu se vor opune în CES (Consiliul Economic şi Social), că vor vota creșterea, pentru că ei nu mai sunt de mult la salariul minim pe economie, cum sunt construcțiile, de exemplu. Noi avem un deficit uriaș de forţă de muncă în România. (…) Săptămana aceasta (n.r. săptămâna trecută) am mărit cu 8.000 de persoane contigentul de străini, pentru că sunt foarte multe firme care reclamă faptul că nu mai găsesc oameni. Au început să angajeze oameni din  Republica Moldova, din Serbia (…)

Până acum, angajatorul avea obligația salariului mediu pe economie, dacă voia să aducă străini, dar la Parlament a fost deja în dezbatere o  lege care elimină această obligație pentru angajatori și vor rămâne și ei pe salariul minim”.

Vineri, ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat că obligaţia de a oferi un salariul minim în sectorul privat ar trebui eliminată, iar aceasta ar trebui să rămână doar la stat (https://financialintelligence.ro/nu-poti-avea-la-stat-salarii-mai-mari-decat-in-sectorul-privat/).

BVB | Știri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (02/10/2023)

Emisiunea de Obligatiuni din data de 2 octombrie 2023

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (02/10/2023)

Disponibilitate inregistrare teleconferinta rezultate S1 2023

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (SIF5) (02/10/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni la Sinterom S.A.

LION CAPITAL S.A. (LION) (02/10/2023)

Schimbari in conducerea emitentului

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (02/10/2023)

Hotarari AGOA&AGEA din data de 29.09.2023