Update articol:

Este ora 7:30 la Kiev. Iată cele mai recente ştiri din Ucraina

Un incendiu care a izbucnit la cea mai mare centrală nucleară din Ucraina a fost stins vineri dimineața, au fost bombardamente puternice din partea forțelor ruse, în timp ce orașe cheie sunt atacate de trupele invadatoare, potrivit CNN.

Iată ce trebuie să știți:

  • Incendiu la o centrală nucleară: Un incendiu la complexul nuclear Zaporizhzhia din sud-estul Ucrainei a fost stins, au declarat autoritățile ucrainene. Incendiul a izbucnit vineri dimineața pe fondul bombardamentelor puternice din zonă de către forțele ruse. De atunci, luptele au încetat în zonă, potrivit unui purtător de cuvânt al uzinei. Autoritățile de reglementare nucleare și organismele guvernamentale din Ucraina și Statele Unite spun că nivelurile radiațiilor par normale.
  • Zelensky susține că Rusia a vizat centrala: Într-o postare pe Facebook vineri dimineață, președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a acuzat Rusia că a tras în mod intenționat în centrala nucleară – și a îndemnat liderii europeni să „se trezească acum” și să oprească forțele ruse „înainte ca acest lucru să devină un dezastru nuclear. ”
  • Atac asupra clădirilor rezidențiale: Noile videoclipuri postate pe rețelele de socializare arată consecințele oribile ale atacurilor militare ruse care au lovit joi un complex de apartamente din orașul Cernihiv, din nordul orașului. Cel puțin 33 de persoane au fost ucise și alte 18 au fost rănite în atac, au declarat autoritățile ucrainene.
  • Orașe cheie sub asalt: Rusia asediază orașul cheie ucrainean Mariupol. Viceprimarul orașului a spus că este „înconjurat” de forțele ruse și are nevoie disperată de ajutor militar și umanitar. În nord-estul Ucrainei, 34 de civili au fost uciși în urma atacurilor rusești asupra regiunii Harkov într-o perioadă de 24 de ore, au declarat serviciile de urgență. Primarul din Harkov a spus că armata rusă „încearcă în mod intenționat să elimine poporul ucrainean”, deoarece vizează spațiile civile. De asemenea, trupele ruse înaintează spre Odesa, orașul semnificativ strategic de pe coasta de sud.
  • Negocierile se termină fără progrese: un negociator ucrainean a declarat joi că o a doua rundă de discuții cu Rusia nu a dat niciun rezultat de care are nevoie Ucraina. Cu toate acestea, coridoarele umanitare pentru civili au fost convenite de ambele părți.
  • Criză umanitară în creștere: ONU estimează că peste 10 milioane de oameni ar putea ajunge să-și părăsească casele din Ucraina, inclusiv 4 milioane care ar putea trece granița în țările vecine.

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (27/03/2023)

Calendar financiar 2023 al Lion Capital SA (actualizat)

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (27/03/2023)

Notificare rascumparare actiuni proprii 20 - 24 martie 2023

MedLife S.A. (M) (27/03/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20 - 24 martie 2023

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (27/03/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20.03.-24.03.2023