Update articol:
COMUNICAT

Eturia prevede o creștere a cererile pentru vacanțele exotice de Paște de aproximativ 30% comparativ cu anii trecuți. Asia se află în topul preferințelor turiștilor români pentru a petrece sărbătorile Pascale

Eturia Sursa foto: Eturia

Agenția de turism turoperatoare Eturia anunță că cererile pentru vacanțele exotice de Paște au debutat în toamna anului 2022 și prevede o creștere a acestora de apoximativ 30% comparativ cu anii trecuți, potrivit unui comunicat de presă.

Românii își reiau treptat obiceiurile de achiziție ale vacanțelor și observăm revenirea la un comportament de planificare a călatoriilor pe termen mai lung, de 6, 12 luni sau chiar mai mult de un an. În cazul vacanțelor de Paște, clienții au început să solicite pachetele de călătorie încă din toamna lui 2022, odată cu deschiderea mai multor destinații din Asia, o parte din lume atât de apreciată de turiștii români. Astfel, cifrele înregistrate până în acest moment sintetizează două tendințe pozitive în cazul turiștilor români: își doresc vacanțe mult mai complexe, care îmbină mai multe destinații, orașe și plaje, circuite bogate în atracții, circuite de grup cu însoțitor, vacanțe de tip Share a trip și au o disponibilitate mai mare de investiție în călătorii luxury, experiențiale.  Cumulând acești doi factori importanti ne așteptăm să încheiem anul 2023 cu o creștere a vânzărilor de aproximativ 30%,declară Ana Maria Gherasim, Sales Manager & Business Partner Eturia.

În acest an, în topul preferințelor românilor de aș petrece sărbătorile Pascale se află : Thailanda, Malaezia, Indonezia, Singapore, dar pe lângă aceste destinații, zona Caraibelor se bucură în continuare de succes: Mexic, Cuba, Jamaica. Românii nu renunță însă nici la Insulele din Oceanul Indian, rămânând în topul preferințelor: Maldive, Seychelles, Mauritius. De remarcat este faptul că 2023 vine cu cereri și în destinații care au fost oarecum puse on hold în anii post 2019, cum ar fi: Australia și Noua Zeelanda, Argentina, dar și Antarctica. Un avantaj în cererea mare de vacanțe exotice, l-a reprezentat și în acest an vacanța de 2 săptămâni a copiilor.

Când vine vorba de prețuri acestea încep de la 1350 euro pentru un circuit Share a trip Madeira de 8 nopți, Ciudad de Mexico & peninsula Yucatan, 11 zile pot fi descoperite pentru 2990 euro de persoană. Circuitul de grup Brazilia & Argentina, 12 zile, care include zboruri, transferuri, cazare 4* cu mic dejun, tururi/diverse vizite, serviciile unui ghid local experimentat, ghizi locali și soferi, însoțitor de grup Eturia poate fi achiziționat de la 3990 euro/ persoană.

Cuba poate fi o alta destinație pentru turiștii care își doresc o experiență de grup, cu un circuit de 12 zile, cu toate serviciile mai sus amintite incluse, pentru 2990 euro/ persoană. Iar daca relaxarea este principalul scop al acestei vacanțe, un sejur plaja Maldive este varianta ideală, iar prețul pleacă de la 2650 eur/persoană. Acesta include zbor, transferuri, cazare 10 nopți cu mic dejun, demipensiune sau all inclusive.

Deși sunt departe de casă turiștii români care aleg să își petreacă Paștele în destinațiile exotice mai sus menționate, în funcție de destinație și de pachetul achiziționat se pot bucura de activități prin care să simtă că e sărbătoare. Astfel pot să li se pregătesc preparate tradiționale, petreceri tematice sau egg hunt pentru cei mici. În cazul circuitelor cu însoțitor, tour leader-ii Eturia au un rol important în organizarea acestor surprize, chiar și la mii de km departare de România,” declară Ana Maria Gherasim

***

Eturia a devenit, în 2007, prima agenție de turism turoperatoare din România ce oferă servicii tailor-made celor care vor să trăiască o călătorie exotică autentică oriunde pe glob la standarde superioare în turism. Pentru clienți, dincolo de cele peste 150 de destinații din portofoliu în care agenția colaborează strâns cu parteneri locali, experiența Eturia include consultanți specializați pe fiecare zonă a globului, ce știu să recomande fiecărui client locuri, hoteluri, trasee și să ofere cele mai valoroase sfaturi. Mai mult, agenția creează și vacanțe cu plecări predefinite create pe principiul celui mai bun tarif. Companiile aeriene prestigioase alese pentru zboruri, transferurile private, hotelurile de 4 și 5 stele atent selecționate în special în contextul actual, dar și faptul că pachetele includ toate costurile (intrările la obiectivele turistice, ghizii locali și bacșișurile acestora, serviciu de asistență non-stop), transformă vacanțele în experiențe la superlativ. Asigurarea medicală este inclusă în toate pachetele de tip circuit și acoperă chiar și îmbolnăvirea de COVID-19 înainte sau în timpul călătoriei.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (20/03/2023)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

BIOFARM S.A. (BIO) (20/03/2023)

Convocare AGA O & E 26/27.04.2023 (data de referinta 13.04.2023)

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/03/2023)

VAN la data 31.01.2023 - date finale

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (20/03/2023)

Schimbari in Consiliul de Administratie

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (20/03/2023)

Schimbari in conducerea societatii