Update articol:
FORUMUL PIETEI DE CAPITAL

Eugen COMENDANT, Purcari Wineries Group: Evoluția noastră la bursă a fost una foarte bună, capitalizarea a crescut cu 57% de la listare, la 600 de milioane de lei; Suntem cea mai premiată vinărie din lume, în 2021 – VIDEO

Evoluția Purcari Wineries Group la bursă a fost una foarte bună, capitalizarea a crescut cu 57% de la listare, la 600 de milioane de lei, un CAGR de 16%, un randament relativ puternic pentru investitori, excluzând dividendele, a spus Eugen COMENDANT, Chief Operating Officer la Purcari Wineries Group, la FORUMUL PIETEI DE CAPITAL, organizat de Financial Intelligence, pe 21 septembrie.

Domnia sa a detaliat: “Avem peste 4000 de investitori, care, din momentul listării, au crezut în filosofia noastră, au avut încredere în strategiile pe care le-am propus și le-am implementat, au investit în noi și astăzi fac parte din Grupul Purcari.

Ca managment, ne axăm pe creșterea business-ului, atât organic, cât și prin fuziuni și achiziții. Ne asumăm obligația de a aduce valoare investitorilor noștri, atât prin creșterea businessului, cat și prin activități care creează valoare adăugată, cum ar fi o politică constantă și transparenta de dividende, o atenție sporită acordată lichidității.

În 2021, am acordat dividende de 26 milioane RON, ceea ce în momentul anunțului a reprezentat 5% randament, și am acordat o acțiune gratuită pentru o acțiune deținută. Nu în ultimul rând, cooperăm cu BRK Financial Group, din noiembrie 2020, pe servicii de market making. Astfel, lichiditatea zilnica a crescut cu 540%. Deci, a fost o valoare adăugata adusă instantaneu acționarilor noștri. Am decis să extindem această acoperire cu servicii de market making cu atragerea Raiffeisen Centrobank. Astăzi, suntem prima companie listată ce beneficiază de servicii de marketing making de la doi intermediari concomitent.”

Eugen Comendant a spus ca prima jumătate a anului 2021 arata bine pentru Purcari: „Am reușit să creștem vânzările la nivel de grup cu 25 la sută, am reușit să menținem marjele EBITDA și profit net la un nivel relativ înalt, ceea ce arată că modelul de business este unul sustenabil. Am finalizat investiții Capex, creștem capacitatea vinariei, investim în dezvoltarea de piețe, prin fuziuni și achiziții. Investițiile au fost semnificative și am reușit să dublam capacitatea vinăriei Purcari”.

Investițiile făcute în vinării nu vin doar să crească capacitatea de producere, dar și pentru a menține sau a crește calitatea vinurilor noastre. Calitatea vinurilor Purcari poate fi vazută cantitativ prin faptul că în anul 2021, vinăria Purcari a devenit cea mai premiată vinărie din lume, a mai menționat Eugen Comendant.

BVB | Știri BVB

PRIMARIA ORASULUI NAVODARI (NAV27) (25/10/2021)

Plata cuponului 25 si rambursare rata principal 25 & calcul rata dobanda pentru cuponul 26

PRIMARIA ORASULUI SIRET (SRE28) (25/10/2021)

Plata cuponului 25 si rambursare rata principal 24 & calcul rata dobanda pentru cuponul 26

Erste Group Bank AG (EBS) (25/10/2021)

Notificare - detineri > 4%

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (25/10/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 18 - 22 octombrie 2021