Update articol:
Financial Intelligence și Thepesia Corporate Advisory au lansat rubrica de Educație Antreprenorială

Eugen Lascu: Succesul financiar poate fi de multe ori apanajul unui moment; dacă nu ai forță de reziliență, nu reziști – video

eugen lascu

Succesul antreprenorial înseamnă, în primul rând longevitate, de câți ani există acea companie, spune Eugen Lascu, managing partner la Thepesia Corporate Advisory. 

Domnia sa explică: “Dacă o companie are longevitate, asta înseamnă că, acolo, leadership-ul este de bună calitate, are viziune, ia decizii echilibrate, este anticipativ, este curios. Sunt trăsături esențiale, mai ales în aceste vremuri, pentru antreprenori. Evident că această longevitate se măsoară și în performanța financiară. Cele mai multe companii vechi au performanță financiară.

Noi am dezvoltat o aplicație prin care evaluăm capacitatea de rezistență, de reziliență a companiilor. De câteva decenii trăim într-o lume distruptivă. Lumea se schimbă cu o viteză uluitoare. Având în vedere toate aceste schimbări, plus pandemia, ca să poți  rezista, o condiție  esențială este să îți întărești capacitatea de reziliență, să nu fi vulnerabil la toate aceste schimbări.

Atunci când o companie are probleme îi facem un audit, datele financiare sunt efectul, cauzele sunt în altă parte. Noi am definit un număr de generatori de rezistență sau de vulnerabilitate. Am creat pe această bază o aplicație digitală cu 8 driveri. Evaluând acești driveri,  la final, prin acești algoritmi, obținem capacitatea de reziliență, de rezistență  a acelei companii la mediul economic, social, politic advers.

Pot să vă spun că am prezentat aplicația noastră în străinătate și s-a bucurat de un real succes.

Noi, în diagnozele noastre, întotdeauna ne uităm la acest program, pentru că aceasta este premisa longevității”.

Succesul financiar poate fi de multe ori apanajul unui moment, unei situații. Dacă nu ai forță de reziliență, nu reziști , mai spune Eugen Lascu.

 

Vezi detalii aici: https://financialintelligence.ro/category/educatie-antreprenoriala/

În calitate de consultant, Eugen Lascu are o experiență vastă în managementul schimbării (change management – componentă umană a schimbării) și finanțarea corporativă.

BVB | Știri BVB

PROMATERIS S.A. (PPL) (28/01/2022)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) Semestrul II-2021

MedLife S.A. (M) (28/01/2022)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) - S2 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (28/01/2022)

Autorizare Fondul Proprietatea in calitate de Fond de Investitii Alternative

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (28/01/2022)

Convocare AGEA pentru data de 21 martie 2022

VRANCART SA (VNC) (28/01/2022)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) - Tranzactii raportate in S2 2021