Update articol:

Eugen Scheuşan – din 1991 la cârma Electromagnetica, mai obţine un mandat de patru ani

Consiliul de Administraţie al Electromagnetica  l-a numit pe Eugen Scheuşan în funcția de Președinte al Consiliului de Administrație, respectiv director general, cu mandat începând cu 18.10.2019 și până la la 18.10.2023.

Eugen SCHEUSAN – Presedinte al Consiliului de Administratie si Director General
– Anul nasterii 1954
– Inginer
– Absolvent al Facultatii de Automatica si Automatizari din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti (1979)
– Director general al Electromagnetica (din 1991)
– Director Tehnic al Electromagnetica (1990-1991).

Societatea este administrată în sistem unitar de către un consiliu de administrație compus din 9 membrii, aleși de adunarea generală. Președintele consiliului de administrație este și director general. Consiliul de administrație deleagă o parte din puterile sale către un număr de directori, în baza unor contracte de mandat.

La nivelul consiliului de administrare nu sunt constituite comitete. Nivelul de remunerare și premiere al administratorilor este stabilit prin hotărâre AGA iar mandatul directorilor prin hotărârea Consiliului de Administrație. Directorii pot fi numiți și dintre administratori. Dintre membrii consiliului de administrație, 6 sunt administratori neexecutivi iar 3 sunt administratori executivi. În prezent sunt 5 funcții de directori: Director General, Director de Producție, Director Tehnic, Director Economic și Director Comercial.

De la deschiderea pieței de energie electrică în România, acest domeniu a ocupat locul central în strategia de dezvoltare a companiei. Electromagnetica deține licență de furnizare de energie electrică din anul 2001, licență de producător de energie din anul 2007 și este producător de sisteme de măsurare și distribuție a energiei electrice, aparataj electric, corpuri de iluminat și sisteme de iluminat eficiente energetic pe baza tehnologiei LED, elemente de automatizare a traficului feroviar. Produsele Electromagnetica au un grad înalt de integrare, grație diversității de tehnologii de fabricăție pe care societatea le deține. Pe lângă produsele proprii, societatea fabrica subansamble electrice și electronice, subansamble metalice și din mase plastice injectate, scule și matrițe. Sub titulatura de Electromagnetica Business Park, societatea oferă servicii de închiriere pentru spațiile excedentare.

Nota: La 30 iunie 2019, SIF Oltenia avea 26,14% din ELMA, Asociaţia PAS – 29,6%.

Evoluția viitoare a societății are în vedere desfășurarea unui mix de activități complementare care să ofere stabilitate pe termen lung, precum și derularea de activități adiacente care să permită valorificarea superioară a resurselor existente. Un rol esențial îl joacă activitatea de cercetare dezvoltare, care a permis extinderea către domenii aflate în expansiune precum iluminatul cu LED.

O caracteristică importantă este utilizarea exclusivă a surselor proprii de finanțare pentru investiții în modernizarea și retehnologizarea capacităților de producție.

https://www.electromagnetica.ro
https://www.electromagnetica.ro

    

 

BVBStiri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (30/07/2021)

Rezultate teste stress 2021

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (30/07/2021)

Raport Auditor conform art. 92 ind. 3 Legea 24/2017- Sem. I 2021

VRANCART SA (VNC) (30/07/2021)

Raport auditor - art. 92 ind. 3 Legea 24/2017 - Tranzactii raportate in S1 2021