Update articol:

Eugen Teodorovici despre fondurile obţinute de România la Bruxelles: Iohannis şi Orban îşi fac PR cu viitorul României

Sursa foto: facebook.com/EugenOrlandoTeodorovici

Iohannis şi Orban îşi fac PR cu viitorul României, a declarat fostul ministru de finanţe Eugen Orlando Teodorovici, candidat la şefia PSD, după ce  Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că România va beneficia de aproape 80 de miliarde de euro pentru proiecte europene, indicând construcţia de spitale, şcoli, modernizarea marilor sisteme publice, precum şi reconstrucţia economică. 

Iohannis, la Bruxelles: Am obţinut pentru România aproape 80 miliarde de euro pentru proiectele europene

 

Teodorovici a spus: “Un PR ieftin, de începători, din care înțelegem că … cine poate puțin, poate și mai puțin.

Rezultatul Summitului de la Bruxelles este o confirmare a ceea ce știam – depresia beției unui succes fals, inexistent cu care se laudă toți înfumurații și aburiții de la guvernare, așa cum au făcut-o și cu ratingul de țară.

Am scris și ieri, chiar înainte de o decizie finală a Summitului, că România nu a existat și nu a contat, că președintele Iohannis NU a luptat pentru nimic, ci doar a bifat o oportunitate de imagine pentru sine și pentru căruța PNL pe care o trage cu greu în spate. 

Este de neconceput, domnule Iohannis, să mergi la Bruxelles doar ca să te “dai în poze” cu liderii Europei și nu să reprezinți cu adevărat interesul țării tale! Da, președintele Iohannis a participat la negocieri DOAR cu prezența, fără agendă clară de negocieri pentru Romania.

Ce NU a spus Iohannis este că toate statele au obținut fonduri din pachetul acesta important de relansare economică a Uniunii Europene în urma crizei provocate de coronavirus, care se ridică la o valoare totală 1.824 de miliarde euro, din care cea mai mare parte o reprezintă alocarea din cadrul financiar multianual de 1.074 miliarde euro și un fond suplimentar de redresare în valoare de 750 miliarde euro (cunoscut ca Next Generation EU), dar din care 390 de miliarde euro se vor aloca drept granturi și 360 de miliarde euro sub formă de împrumuturi.

Da, între cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, României i s-au alocat aproximativ 80 de miliarde euro (din care vreo 17 miliarde euro sub formă de împrumuturi), adică 4,38 %‼️ raportat la cele 1.824 de miliarde euro! Deci … mult, puțin. Raportat la nevoile imense de dezvoltare ale României este FOARTE puțin, extrem de puțin, dar dacă ne gândim la capacitatea unui guvern laș și incompetent, este mult prea mult.

Oricum, dacă toți vecinii noștri din Europa Centrală și de Est se declară mândri că au reușit să obțină câte ceva pentru țările lor din aceste negocieri, în afară de bani, repet, România este printre statele care au PIERDUT prin non-combat‼️ România, prin preș(edintele) Iohannis, s-a dus cu o geantă plină ca să se întoarcă cu ea goală. România a PIERDUT din alocările pentru dezvoltare rurală, sănătate și cercetare, dar a “câștigat” dreptul de a se împrumuta și mai mult … aviz amatorilor și trădătorilor de țară.

Căci, în lipsă de viziune și patriotism, avem și noi ceva cu care ne putem lăuda: avem împăunații, faliții, habarniștii și trădătorii noștri, pe care suntem obligați să îi vedem zi de zi și să le ascultăm laudele serbede! Avem un Trio IOC – Iohannis, Orban şi “fantastik-ul habarnist de la Finanţe.

Pentru ei, un gând inspirat din cultura populară poloneză: lauda și varza au gust bun, dar umflă”.

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (23/07/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (23/07/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (23/07/2021)

Prelungire credit overdraft - Dendrio Solutions

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/07/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGA 11.08.2021