Update articol:

Eugen Teodorovici respinge aderarea la procedura de cooperare consolidată din domeniul taxării tranzacțiilor financiare

Ministrul de finanţe Eugen Teodorovici a susţinut, la reuniunea miniștrilor de finanțe din Partidul Socialiștilor Europeni (PES) de la Berlin, protejarea pieței financiare din România, piață care este în curs de consolidare, prin respingerea ideii de aderare la procedura de cooperare consolidată din domeniul taxării tranzacțiilor financiare.

În cadrul reuniunii s-a discutat despre taxarea tranzacțiilor financiare, reformarea Mecanismului European de Stabilitate și o posibilă capacitate bugetară la nivelul Zonei Euro.

Eugen Teodorovici a spus: ”În cadrul reuniunii miniștrilor de finanțe din Partidului Socialiștilor Europeni (PES) am susținut protejarea pieței financiare din România, piață care este în curs de consolidare, prin respingerea ideii de aderare la procedura de cooperare consolidată din domeniul taxării tranzacțiilor financiare. Ne vom asigura că procedura nu va afecta sectorul financiar al statelor membre care nu doresc aplicarea taxei, dar nu va impacta nici piața de capital. De asemenea, nu susținem un buget separat pentru zona euro, mai ales acum când Uniunea Europeană se confruntă cu diverse provocări si are nevoie, mai mult ca oricând de unitate. De aceea, statele membre UE trebuie să promoveze o abordare de jos în sus prin care politicile să reflecte agenda reală a cetățenilor, cum ar fi deficitul de forță de muncă în statele central și est europene. Se știe, că în România, deficitul de forță de muncă se tot adâncește. Prin urmare, trebuie să venim cu măsuri de susținere pentru a opri exodul românilor din afara țării și pentru a-i încuraja pe cei care sunt plecați să revină acasă.

Suntem pregătiți pentru o abordare constructivă, să identificăm problemele și, împreună cu celelalte state UE, să găsim cele mai bune soluții pentru toți”.

Miniștrii de finanțe membri PES se întâlnesc lunar pentru a-și coordona pozițiile pe subiecte de interes european si pentru cristalizarea unei politici unitare și coerente la nivelul UE pentru protejarea intereselor cetățenilor.

BVBStiri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (05/08/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 05-30.07.2021

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (05/08/2021)

Modificare Convocare AGAE_07/08 Septembrie 2021

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (05/08/2021)

Raport tranzactii cu parte afiliata (NAVROM) 27 Iulie - 05 August 2021

SOCEP S.A. (SOCP) (05/08/2021)

Prelungire durata contract mandat director operatiuni

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (05/08/2021)

Incheiere plasament privat obligatiuni BRK Financial Group